back

Ми пам’ятаємо!

10 травня 2019

Маки червоні знов розквітають, пам’ять дідів бережуть,

І до вогню, що серця зігріває, їхні онуки ідуть…

8 - 9 травня в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни. Колектив педагогів та вихованці Комунального позашкільного навчального закладу «Будинок школяра Чернігівської районної ради Чернігівської області» пам’ятають про цю сумну і важливу дату, яка з року в рік нагадує про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни.

Цьогоріч вихованці Будинку школяра разом із керівниками гуртків провели ряд заходів, приурочених Дню пам’яті та примирення і Дню  перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Керівники гуртків підготували та провели тематичні години спілкування, основною метою яких є виховання патріотизму, людяності, чуйності, поваги до захисників нашої Батьківщини, а також вшанування безсмертної пам'яті ветеранів Другої світової війни. Вихованці гуртків «Юні друзі природи» (смт.Седнів), керівник Олена Грецька; «Чарівний бісер» (с.Ковпита), керівник Оксана Кузьменко; «Вироби з соломки» (с.Редьківка), керівник Тетяна Матузка; «Дивосвіт» (с.Киселівка), керівник Валентина Седячко; «Традиції нашого народу» (с.Новий Білоус), керівник Марина Грабовець; «Малятко» (с.Ковпита), керівник Наталія Буренок у рамках Всеукраїнської акції «Маки пам’яті» долучились до виготовлення стилізованих маків.  Юні вихованці гуртка раннього естетичного виховання «Малятко» разом з керівником гуртка поклали квіти до пам'ятника Невідомому солдату.

Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією є Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас cильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

 

 

Чернігівський районний

«Будинок школяра»