back

У Халявині висаджено Алею пам’яті Павла Смирнова

17 квітня 2019

Герой, який виріс у с. Полуботки, закінчив Халявинську школу, помер від поранень, отриманих під час війни на Сході України, 22 квітня 2017 року, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Напередодні другої роковини смерті Павла в Халявині було закладено Алею на його честь – Алею Павла Смирнова.

Двадцять саджанців тух західної було надано безкоштовно для цієї благородної справи Пакульським лісництвом ДП «Чернігівське лісове господарство». Лісничий Анатолій Шульга та його помічник Микола Горілко доставили рослини на місце посадки, розповідали технологію вирощування, щоб рослини прижилися.

 Місцеві жителі Іван Жибер та Микола Крот залили бетонний підмурок, виготовили металеву основу для пам’ятної таблички, виготовленої відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської РДА. За словами начальниці відділу Тетяни Маханькової, ініціатором висадженням Алеї Павла Смирнова був голова райдержадміністрації Віктор Корж. Посадовці висаджували рослини разом із усіма іншими – Халявинської сільською головою Аллою Лісовою, директором місцевою школи Анатолієм Кобзарем, заступником директора школи, головою Чернігівської районної організації ветеранів АТО Володимиром Антоненком та іншими добродіями. Брали участь і старшокласники школи. 

Алея пам’яті – це чудова ініціатива, – прокоментував подію батько загиблого героя Юрій Смирнов, який зізнався, що вони з дружиною досі не оговталися від горя, якого не бажає пережити нікому.

Працювали Смирнови в гурті інших – на пагорбі, де встановлено пам’ятний часів Другої світової війни, поряд із яким зеленітиме Алея героя новітньої історії України Павла Смирнова.

За матеріалами газети «НК»