back

«Соціальне партнерство закладу загальної середньої освіти та військової частини: нові ресурси для задоволення освітніх потреб»

12 квітня 2019

09 квітня 2019 року на базі Опорного закладу «Деснянський навчально-виховний комплекс «гімназія-загальноосвітня школа І ступеня» Деснянської селищної ради та 169 Навчального центру «Десна» відбувся обласний семінар для методистів (спеціалістів) органів управління освітою, які відповідають за предмет «Захист Вітчизни» (керівників методичних об’єднань учителів предмета «Захист Вітчизни») та учителів предмета «Захист Вітчизни» закладів освіти обласного підпорядкування.

Делегацію від Чернігівського району склали методист РМК відділу освіти, сім´ї, молоді та спорту ЧРДА Валентина Білан,  вчитель предмету «Захист Вітчизни» Брусилівського ЗЗСО  Анатолій Дубина, вчитель предмету «Захист Вітчизни» Мньовського ЗЗСО  Юрій Лутченко та  вчитель предмету «Захист Вітчизни» Старобілоуського ЗЗСО  Віталій Лепеха.

Відкрила роботу семінару проректор з науково-методичної роботи Ірина Лисенко. У виступі акцентувала увагу присутніх на підготовку педагогічних кадрів до роботи в Новій українській школі, проаналізувала особливості проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»  у номінації «Захист Вітчизни». З особливостями організації та проведення навчально-польових зборів у 2019 році учасників семінару ознайомив Володимир Шарапа, методист з предмета «Захист Вітчизни» Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Учасники мали можливість пройти воркшоп «Сучасні ресурси військової частини для задоволення освітніх потреб» та майстер-клас «Домедична допомога в умовах бойових дій» на базі 169 Навчального центру «Десна». Педагогічні працівники на тактичному полі пройшли практикум «Нова система підготовки військовослужбовців Збройних Сил України». Насамкінець учасники відвідали музей Бойової Слави 169 Навчального центру «Десна».

Відділ освіти, сім'ї, молоді

та спорту Чернігівської РДА