back

"Дій за озон!"

10 квітня 2019

08 квітня 2019 року методисти відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Чернігівської РДА Тетяна Радченко та Олена Апанасенко разом із учителями природничих дисциплін долучились до участі у семінарі - тренінгу «Дій за озон!».

Партнерами заходу виступили грантовий проект ПРООН-ГЕФ «Підвищення рівня обізнаності щодо захисту озонового шару та пом'якшення наслідків зміни клімату» в рамках проекту ПРООН «Початкова реалізація прискореного вилучення з обігу гідрохлорфторвуглеводнів у регіонів країн з перехідною економікою, громадська організація «Екологічне майбутнє», громадська організація «Сталий розвиток-гармонія суспільства», Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Цей тренінг дає можливість педагогам навчитися за системою «Train-the-trainer» та провести курс екологічних уроків у освітніх закладах на тему захисту озонового шару та проблеми глобального потепління. Експерти проекту представили сучасні просвітницькі матеріали для учнівської молоді за прикладом кращих практик Озонового Секретаріату ЮНЕП.

Передбачається, що масова кампанія з розповсюдження обізнаності в Україні, сприятиме виконанню положень Монреальського протоколу в частині поширення обізнаності та залучення ширшого кола учасників. Таким чином, діяльність проекту матиме значний соціальний вплив, сприятиме покращенню здоров'я, особливо у дітей.

Відділ освіти, сім'ї, молоді

та спорту Чернігівської РДА