back

Свято усіх закоханих – романтичність сьогодення

12 лютого 2019

День Святого Валентина, який щорічно відзначають 14 лютого - одне з найулюбленіших свят молоді та усіх закоханих.

Свято оповите багатьма легендами. Як все було насправді, ми не знаємо і вже ніколи не дізнаємося Але безсумнівно одне — молодий християнський священик дійсно загинув в ім’я Любові. І цієї Любові було йому відпущено багато на одне його коротке життя — любов до Бога, любов до прекрасної дівчини, любов до людей взагалі, яким він допомагав і як священик, і як лікар, і як просто прекрасна людина з величезною душею, яка творить добро. Не дивно, що про Валентина не забули й обрали заступником Усіх Закоханих. Як християнський мученик, що постраждав за віру, він був канонізований католицькою церквою.

У пам'ять про сміливий вчинок чи то гарну легенду тепер у День Святого Валентина заведено дарувати одне одному «валентинки» – вітальні листівки у вигляді сердечок, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, які не підписують, і той, хто отримує, повинен сам здогадатися, від кого вони.

Крім них люди дарують своїм коханим троянди (оскільки вважається, що вони символізують любов), цукерки-сердечка та інші предмети із зображеннями сердець, птахів і, звичайно, визнаного символу Дня Святого Валентина — маленького крилатого ангела Купідона. У кожній країні День усіх закоханих відзначається по-різному і кожна країна має свої неповторні й оригінальні традиції. В Україні свято зберегло усю європейську атрибутику та традиції.

14 лютого 2019 року  на території Чернігівській області буде проведено захід «Кохання поза часом 2019». Учасником є  Чернігівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області (вул. Пушкіна,15, м. Чернігів). Громадяни можуть скористатися нагодою та  з 8-00 год. 00 хв. до 24 год. 00 хв. подати заяву про державну реєстрацію шлюбу, проведення державної реєстрації шлюбу, якщо вона призначена у вищезазначений день, з урахуванням тематики свята, а якщо Ви не встигли подати заяву, можете скористатися послугою шлюб за добу, а також проведення урочистих обрядів ювілейних весіль.

Бажаємо вам щирої дружби і вірної любові! Кохайте і будьте коханими!

 

Чернігівський районний відділ

державної реєстрації актів цивільного

стану Головного територіального

управління юстиції у Чернігівській області