back

День безпечного Інтернету

08 лютого 2019

05 лютого світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). З метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет - простору для наймолодших користувачів у всьому світі проходять відповідні заходи.

З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет, заклади загальної середньої освіти, в рамках проведення Дня безпечного Інтернету, приєдналися до всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг.

Класними керівниками, вчителями інформатики та практичними психологами проведені уроки, круглі столи, тестування, тренінги, інтерактивні години спілкування серед учнів 2-11 класів, на яких обговорювали питання інформаційної безпеки, користі та небезпеки Інтернету, сексуального насильства над дітьми, гаджетозалежності та ігроманії; онлайн-грумінгу та як можна уберегтися від нього, як діяти у разі sexтингу, скільки часу потрібно, щоб людина, з якою спілкуєшся в мережі, отримала мою повну довіру? як я визначаю, коли людині можна довіряти? за яким номером можна звернутися за допомогою.

Всі бажаючі мали змогу взяти участь у онлайн-уроці, проведеного експертами Програми Мережних академій Cisco, Кіберполіції України та компанії ERC за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», на якому піднімались питання: «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство. Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

Відділ освіти, сім'ї, молоді

та спорту Чернігівської РДА