back

Відбулася зустріч "за круглим столом" з питань трансформаційних процесів української церкви

16 січня 2019

15 січня 2019 року відбулося засідання "круглого столу" щодо висвітлення трансформаційних процесів у релігійному житті, участь у якому взяли голова районної державної адміністрації Віктор Корж, заступник голови районної ради Володимир Поліщук, секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України, настоятель Катерининського храму м.Чернігова отець Роман.

Звертаючись до учасників "круглого столу", Віктор Корж наголосив на важливості підписання Томоса, надання ПЦУ автокефалії для зміцнення і розвитку держави.

Перед присутніми виступив о. Роман, який поділився своїм баченням важливості Томоса для українського православ’я і зазначив, що Помісною Церквою благословив усіх нас Господь. Він зауважив, що ще 100 років тому в часи Української революції були спроби отримати українській церкві автокефалію, але тоді нічого не вийшло. Боротьба за самостійну церкву тривала кілька століть. Проте, Україна - багатоконфесійна держава, і те що в Україні утворилась помісна церква - не означає, що будуть відбуватися якісь кардинальні зміни. "Церква має виконувати свою функцію - вести людину до спасіння" - зазначив отець Роман.

Думку секретаря Чернігівської єпархії ПЦУ підтримав ієрей Свято-Георгіївської церкви (смт Седнів) о. Тимон. Він також охарактеризував стан релігійних громад у Чернігівському районі. Отець Тимон порівняв нову українську помісну церкву з зернятком, яке тільки посадили, але за яким треба доглядати, пророщувати його.

Свої думки щодо трансформаційних процесів у релігійному житті району та й держави в цілому висловила і голова громадської ради при ЧРДА Наталія Надирова. Вона наголосила на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед дітей та молоді, а також на «духовному зростанні населення через бібліотеки».

Учасники круглого столу прийняли рішення про створення ініціативної групи, яка організовуватиме проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо можливості переходу до Православної Церкви України та важливості тих змін, які відбуваються в релігійному житті держави.

Також під час зустрічі було запропоновано ввести в школі уроки духовного виховання та більше залучати молодь до церкви.

Віктор Корж підкреслив, що саме від молодого покоління, від їх моралі та духовності залежить наше майбутнє.

Відділ культури і туризму,
сектор організаційної роботи,
інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської РДА