back

Японська методика усного рахунку й звичайна сільська школа

18 грудня 2018

Питанням оновлення змісту освітнього процесу в контексті Нової української школи в умовах викликів сучасності присвятив свій День відкритих сердець колектив Роїщенської ЗОШ І-ІІ ступенів. Вихованці разом зі своїми наставниками зустріли заступників директорів закладів освіти району вітальною композицією «Здоровенькі були», запросили до ранкового кола українською мовою «Від щирого серця» та англійською мовою – «У колі друзів».

Екскурсію навчальним закладом провела директор Тамара Орешко. Розповіла про перші кроки на шляху реформування сучасної освіти, досягнення учнів та педагогів школи, ознайомила з роботою Батьківської академії.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Віра Панько презентувала майстер-клас «Ментальна математика», в ході якого ознайомила з японською методикою розвитку інтелектуальних здібностей дитини за допомогою обчислень на спеціальних рахівничках «абакус» (або «соробан»). Роїщенська ЗОШ І-ІІ ступенів – перша школа в районі та одна з небагатьох в Україні, яка використовує принципи навчання ментального рахунку на абаці. Завдяки ментальній математиці вдосконалюються інтелектуальні здібності дитини, розвивається образне мислення, фантазія, креатив, здатність знаходити нестандартні способи вирішення завдань, втілення ідей, досягнення цілей. Учениця 2 класу Марія Кулик вразила всіх присутніх своїми вміннями виконувати усні обчислення.

Вернісаж творчих особистостей продовжив молодий учитель Ігор Роговий, поділившись використанням елементів STEM-освіти при навчанні фізиці. Не менш цікавим був виступ Світлани Зінченко про інструменти візуалізації як засобу стимулювання навчальної активності учнів на уроках української мови та літератури.

Завершився День відкритих сердець концертно-розважальною програмою «Між уроками», підготовленою учнівським та педагогічним колективами.

Відділ освіти, сім'ї, молоді
та спорту Чернігівської РДА