back

Успіх в наших руках

05 грудня 2018

У приміщенні Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості 30 листопада 2018 року в рамках культурно – просвітницького проекту обласної служби зайнятості «Збережемо традиції предків» відбулося чергове засідання жіночого клубу «Берегиня».

Цього разу на зустріч з безробітними жінками завітали члени Громадської організації «Алея майстрів Чернігова», а саме: Валерія Владова - майстриня з пошиву сувенірів ручної роботи та Олена Минько - майстриня з вишивки картин бісером.

Майстрині, окрім своїх виробів підготували презентацію своєї громадської організації, розповіли про історію її створення , основну ідею та членів, які представляють обличчя цієї організації.

Основна ідея: популяризація серед населення та гостей міста Чернігова сучасного рукоділля.

Зокрема Олена Мінько - мастриня , яка володіє багатьма техніками рукоділля. В її колекції понад 100 картин вишитих власноручно, це і символіка України, натюрморти з півонами, маками, це і розкошні павліни та багато інших робіт, які привертають увагу людей.

Друге її захоплення – це в’язання. Олена, не тільки в»яже, вона ще і дизайнер своїх речей, колекція яких налічує більше 200 одиниць. Це і шалі, плаття, костюми, жакети, які придумала та втілила в життя майстриня.

По ще цікаве захоплення розповіла майстриня безробітним. Це миловаріння. Олена презентувала зразки мила і провела майстер-клас, поділившись з безробітними тонкощами виготовлення різних видів мила за формою, кольором та запахом.

Друга майстриня Валерія Владова презентувала свої сувенірні ляльки, одяг для тварин, сумки з полотна. Цікаво, що шити почала Валерія з дитинства, і це її так зацікавило, що дівчина почала шити і для всієї сім»ї. Майстриня шиє вже все своє життя, хоча професія у неї музичний керівник. Тобто шиття у неї хобі з дитинства. Під впливом творчих ідей Валерія почала виготовляти сувенірні ляльки, іграшки, джинсові та полотняні сумки, одяг для маленьких тварин. Всі свої роботи майстриня презентувала на виставці від громадської організації, яку представляє. Деякі зі своїх робіт вона презентувала безробітним жінкам.

Майстрині своїми розповідями спонукали та заохочували безробітних жінок до творчої діяльності, а також надихнули жінок повірити в свої сили та таланти. Засідання жіночого клубу «Берегиня стало для безробітних жінок гарною мотивацією для самореалізації та творчого розвитку.

До речі, після проведення засідання клубу одна безробітна жінка Кабушко Лілія зацікавилась діяльністю цієї організацією, оскільки сама виготовляє вироби з канату та виявила бажання приєднатись до громадської організації «Алея майстрів Чернігова».

Чернігівська районна філія
Чернігівського обласного центру зайнятості