back

Питання транспортного обслуговування Старого Білоусу та Трисвятської Слободи з'ясовували в райдержадміністрації

18 жовтня 2018

17 жовтня 2018 року голова райдержадміністрації Віктор Корж провів зустріч із активістами Старобілоуської та Трисвятськослобідської територіальних громад щодо питань транспортного обслуговування відповідних громад за участю заступника директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Сергія Меженого, заступника начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради Наталії Сікач, автоперевізника маршруту №1 (вул.Захисників України - с.Старий Білоус (дачі)) Валерія Кореня.

Проблема склалася в тому, що перевізник маршруту №1, який прямував раніше через села Старий Білоус та Трисвятська Слобода, збільшив без попередження вартість проїзду за межами міста з 5 до 7 грн. Після скарг населення з даного приводу, автоперевізник знизив ціну до 5 грн, але скоротив маршрут лише до центру села Старий Білоус, через що частина жителів Старого Білоусу та жителі Трисвятської Слободи повинні долати велику відстань до кінцевої зупинки автобуса. До Трисвятської Слободи автобус тепер взагалі не доїжджає.

Перевізник зазначає, що рейс став збитковим, тому збільшення вартості єдиний вихід для нього, що він і зробив. Після скарг населення на здорожчання проїзду вирішив піти іншим шляхом - залишити стару вартість проїзду і скоротити маршрут, який заявлений лише до дач с.Старий Білоус.

Під час зустрічі присутні намагалися вирішити дану проблему враховуючи інтереси обох сторін. Зазначалося, що маршрут №1 є міським і погоджує його міська рада м.Чернігова, і згідно чинного законодавства він може бути продовжений до дач. Погодження вартості проїзду здійснюється міською радою в межах міського маршруту за відповідними розрахунками, які надає перевізник, а от за межами міста вартість квитка може бути змінена перевізником. І дане питання законодавчо не врегульоване. Тому вирішили шукати рішення і зібратися повторно через два тижні.

Сектор організаційної роботи,
інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату Чернігівської РДА