back

Вшанування могили героя

17 жовтня 2018

Через 55 років після смерті роїщанина, учасника Української революції 1917-1921 років поручика Михайла Зінченка, якого бурхливі події тих часів закинули до Словацької землі, відбулося відновлення історичної справедливості.

До могили поручика Михайла Зінченка, яка знаходиться в м.Дубниці над Вагом, було покладено вінок із жовто-блакитною стрічкою та словами подяки: "Поручику Зінченку М.Л. від с.Роїща та України". Також старшині Армії Української Народної Республіки були віддані військові почесті.

Відбулася зустріч з Адольфом Кобелою, автором статті про життя Михайла Зінченка в Словаччині.

Приматору м.Дубниці над Вагом було вручено пам'ятний адрес про те, що в місті знаходиться поховання нашого земляка, учасника Української революції 1917-1921 років.

СИМВОЛІЧНЕ ПОХОВАННЯ ВОЯКА АРМІЇ УНР

У День святої Покрови в м.Чернігові поруч з Катерининською церквою під знаком "Борцям за волю України" відбулося закладання гільзи з землею з могили роїщанина, старшини Армії УНР, поручика Михайла Зінченка.

Відновився зв'язок з героями Української революції 1917-1921 років і нашим сьогоденням. Повернулася пам'ять про них, повернулися вони, повернулася наша історія.

Слава Україні! Героям Слава!