back

Вчасне виявлення та контроль кризових сімей

04 жовтня 2018

02 жовтня 2018 року відбувся виїзд комісії в складі директора Чернігівського РЦСССДМ, спеціаліста відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту та інспектора ЧРВП ЧВП МП до с. Анисів. За повідомленнями, які надійшли до Центру щодо родин в кризових ситуаціях, обстежено умови проживання та складено акти оцінки потреб.

Родина ромської національності, протягом останніх трьох місяців не проживали на території с. Анисів. Коли повернулися, то стало відомо, що їх дочка, яка закінчила 9 класів, не вступила до обраного навчального закладу, тому повинна продовжити навчання в загальноосвітній школі задля отримання повної середньої освіти. Комісія з'ясувала сімейні обставини та запропонували альтернативні форми навчання для дитини.

Одинока мати самостійно виховує трьох доньок (2003, 2005, 2006 р.н.) та працює місцевому сільгосппідприємстві. Основні причини складних життєвих обставин є: відсутність порозуміння між членами родини, низький виховний потенціал матері, небажання доньок допомагати у веденні домогосподарства.

Батькам надано рекомендації та попереджено про наслідки неналежного виконання батьківських обов'язків.
Чернігівський районний ЦСССДМ