back

Чернігівському району 95 років

19 вересня 2018

Саме у 1923 році він утворився як адміністративно-територіальна одиниця. Нині ж це найбільший район нашої Чернігівської області. Тому не дивно, що до обласного філармонійного центру на святкування річниці його створення прийшло багато трудівників та ветеранів праці.

Голова Чернігівської райдержадміністрації Віктор Корж у своємувиступівідзначив, що нам є чим пишатися. Насамперед, багатою історією, насиченою яскравими подіями, численними пам’ятками історії та культури багатьох епох, видатними постатями різних років. Багато земляків з Чернігівського району своїм талантом та активною діяльністю розбудовують сучасну Україну. Щодо сьогодення то керівник району відзначив, що у районі розвивається промисловість та сільське господарство, у школах, завдяки реформі освіти, з’являється нове обладнання та інтернет, а по темпам децентралізації він перший в області – уже створені 4 ОТГ, а у минулому 2017 році район зайняв перше місце у сільськогосподарському змаганні районів північної частини Чернігівської області. Але найголовніше досягнення, на думку Віктора Коржа - люди, щоденна праця яких і робить можливим увесь вищезгаданий прогрес.

З цією поважною датою причетних до творення його історії та сьогодення від імені Чернігівської обласної державної адміністрації привітала заступник голови Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур та голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко.

Під час святкування 46 керівникам сільських громад Голова Чернігівської райдержадміністрації Віктор Корж вручив пам’ятну відзнаку. Президентську медаль “За працю і звитягу” одержав керівник сільгосппідприємства із с. Анисів Юрій Стельмах, а грамоту Кабінету Міністрів України керівник сільгосппідприємства із смт Михайло-Коцйюбинське Леонід Климчук. Понад 240 відзнак відобласноїтарайонноївлади були вручені освітянам, медикам та працівникам промисловості, які досягли у своїй роботі особливо великих успіхів.

Вітали присутніх аматорські хорові колективи Чернігівського району та творчі колективи Чернігівського обласного філармонійного центру. Також у фойє філармонії діяли виставка картин від Чернігівського обласного художнього музею ім. Г.Г. Галагана, виставка краєзнавчих видань Чернігівської центральної районної бібліотечної системи та творчі вироби учнів району.

Напередодні урочистих зборів у районі з’явились нові книжки – “Спортивна слава Чернігівського району” та “Історичні пам’ятки Чернігівського району”. Присутні у залі ознайомилися з цікавими сторінками святкового спецвипуску газети “Наш край”.

Святкування річниці створення у Чернігівському районі традиція, а цьогорічне було вп’яте.