back

Візит до аграріїв району

14 серпня 2018

9 серпня голова районної державної адміністрації Віктор Корж та начальник відділу агропромислового розвитку та екології райдержадміністрації Ірина Труба здійснили робочий візит до СВК «Полісся» у с.Кувечичі та ПрАТ «Чернігівське головне підприємство по племінній справі у тваринництві», що у Довжику, з метою ознайомлення з ходом збирання ранніх зернових культур та веденням тваринництва.

СВК «Полісся» – сільськогосподарчий виробничий кооператив, що має у користуванні 1,2 тис.га угідь. Основними напрямками діяльності підприємства є рослинництво та тваринництво. В господарстві висівають такі культури як озима пшениця, озиме жито, ячмінь ярий, овес, гречка, кукурудза та зерно, кормові культури. Великого значення в СВК «Полісся» надається тваринницькій галузі, утримується 1,3 тис. голів великої рогатої худоби, в т.ч. 360 голів, близько 200 голів свиней.

Середня заробітна плата 1 штатного працівника в господарстві складає 4,8 тисю грн., снредньо-облікова чисельність штатних працівників 96 чоловік.

ПрАТ Чернігівське головне підприємство по племінній справі у тваринництві», в якому сільськогосподарські культури висівають на площі близько 3,5 тис.га. Це підприємство, де кожній галузі приділяється рівна кількість уваги. В господарстві культивуються такі культури як ріпак озимий, пшениця озима, жито озиме, горох, ячмінь ярий, овес, кукурудза та зерно, соняшник, кормові культури. Утримується більше тисячі голів великої рогатої худоби, в т.ч. близько 500 голів дійного поголів’я. Господарство має сучасну доїльну залу, що забезпечує виробництво молочної подукції, яка відповідає європейським стандартам. Працює в господарсьві близько 60 чоловік, середня заробітна плата 1 штатного працівника складає більше 6 тис. грн.

Відділ АПР та екології Чернігівської РДА