back

Здійснення профілактичних рейдів – шлях до збереження дитячого здоров'я та життя

07 серпня 2018

03 серпня 2018 року комісія у складі: директора Чернігівського РЦСССДМ Зореслави Кудлай, фахівця із соціальної роботи Світлани Пономаренко, начальника служби у справах дітей Чернігівської РДА Анатолія Усика, здійснила профілактичний рейд до населених пунктів – Рудка, Редьківка, Довжик.

Мета виїзду - обстеження сімей в складних життєвих обставинах та проведення роботи щодо обмеження та заборони реалізації слабоалкогольних напоїв, алкоголю та пива у нічний час неповнолітнім особам.

Під час відвідування кризових родин з'ясувалося, щов родині ромської національності зникла безвісти неповнолітня дитина, яка схильна до бродяжництва. За виявленим фактом члени комісії повідомили правоохоронні органи.

В іншій родині обстежено умови проживання, куди на літній період повернуті із спеціалізованого закладу двоє дітей, що мають вади розвитку. Мати також має психічні розлади і тому потребує надання психологічних, педагогічних, інформаційних послуг та консультацій щодо підвищення рівня виховного потенціалу, підтримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Батьки виконали рекомендації соціальної служби щодо ремонту опалювальної системи, налагоджено стосунки з родичами, які допомагають у догляді за дітьми, проте соцслужба й надалі триматиме дану родину на контролі.

Третя сім'я, діти з якої влаштовані до Чернігівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації, не створила належні умови для повернення їх додому. Мати не пройшла лікування від алкогольної залежності, що унеможливлює належне виконання нею батьківських обов'язків. На наступній Комісії з питань захисту прав дітей буде розглядатись питання щодо даної родини.

За результатами профілактичного рейду головою Чернігівської РДА дано доручення щодо вчасного виявлення кризових сімей, якісного складання актів обстеження в ході їх відвідування.

Чернігівський РЦСССДМ