back

Семінар для аграріїв району відбувся у Левковичах

16 липня 2018

12 липня 2018 року голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Корж взяв участь у семінарі-нараді керівників сільськогосподарських формувань району з організації комплексу зернозбиральних робіт у 2018 році, який проходив на базі ФГ «КВЮС-АГРО» у с. Левковичі Михайло-Коцюбинської ОТГ.

Аграрії Чернігівського району вступили в активну фазу по збору ранніх зернових та зернобобових культур, озимого ріпаку.

Учасники семінару побували на полі, де проходить збирання пшениці озимої, заготівля соломи та ознайомилися з сушильним господарством. В ході семінару проведено об’їзд полів з кукурудзою на зерно та соняшником, де керівники підприємств мали змогу ознайомитись з технологічними прийомами вирощування даних культур. Представник проекту IFC «Аграрні розписки в Україні» Р.М. Олексенко ознайомила присутніх з умовами проекту.

Структура ранніх зернових урожаю 2018 року в сільськогосподарських формуваннях району має наступний вигляд: найбільший сегмент – це озима пшениця 12,8 тис.га, озиме жито – 3,9 тис.га, ячмінь – 0,4 тис.га, яра пшениця – 0,3 тис.га, овес – 1,8 тис.га, зернобобові – 1,3 тис.га, горох – 0,5 тис.га. Крім того площі під озимим ріпаком складають 3,0 тис.га.

Відділ АПР та екології Чернігівської РДА