back

День села у Хмільниці

16 липня 2018

7 липня День села святкували у Хмільниці. Свято поєднало односельців, гостей з різних сіл району, з Чернігова, області та Києва. На захід завітали депутати районної ради, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Мірошниченко.

Настоятель місцевої церкви, протоієрей о. Роман благословив свято.

Голова сільської ради Юрій Слюнько звернувся до односельців та гостей громади і подякував усім за любов до Хмільниці, за працю і творчість та вручив грамоти тим жителям, котрі беруть активну участь у громадсько-культурному житті села.

Особливою увагою, щирими словами привітань і подарунками ведучі відзначили окремих жителів села. Старійшинам дякували за довгу селянську працю, за відданість рідній землі. Не оминули увагою переможців у номінаціях «Я – артист», «Невтомна доярка», «Затятий рибалка», навіть «Найвитриваліший зять», «Найтерплячіша свекруха».

Слова вітань перепліталися з музичними номерами. Особливо запам’ятався виступ учасників театрального гуртка Хмільницького будинку культури, які підготували виставу «Сорочинський ярмарок».

Розвагою для наймолодших гостей стали ігри на надувній гірці, стрибки на батутах, катання на поні. Любителям смачних страв пропонували козацький куліш, рибну юшку. Працювала виїзна торгівля.

Присутні мали змогу оглянути книжкову виставку краєзнавчих видань про Чернігівський район, фотовиставку «Час рікою пливе», краєзнавчі нариси про Хмільницю.

Завершилося святкування запальною дискотекою від чернігівського гурту «R group muziк».

Організували і провели це свято сільський голова Юрій Слюнько, завідувачка бібліотеки Ганна Якименко, директор будинку культури Людмила Слюнько та художній керівник Світлана Калита.

Відділ культури і туризму ЧРДА