back

Про організацію проведення моніторингових досліджень в закладах Чернігівського району в червні 2018 року

11 липня 2018

Згідно «Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку, закладів соціального забезпечення Чернігівської області на 2018 рік», фахівцями Чернігівського міжрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» у червні ц.р. проведені моніторингові відвідування та лабораторні дослідження в КЛПЗ «Чернігівська обласна психо-неврологічна лікарня» та Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер, дитячих навчальних закладах (Олишівський ДНЗ «Бджілка» с. Олишівка), таборах денного перебування (М-Коцюбинський, Вознесенський, Киселівський, Брусилівський, Киїнський, Трисвятськослобідський, Старобілоуський, Новобілоуський, Редьківський), дитячих оздоровчих закладах (ДОЗ «Зміна», смт. Седнів, ПД ЗОВ «Дивосвіт» смт. Седнів, ПП «ЗДОК «Відкриті двері» с.Н.Білоус, ТОВ «санаторій «Десна» с. Ладинка) та водогінних мереж смт. М-Коцюбинське ( КП «Єдність»), смт. Олишівка (ЛВУ МГ), с. Смолин, с. Кархівка, с. Семенягівка та вода питна з колодязів громадського користування с.Слабин, де були відібрані проби води питної на санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження, проби готових страв на санітарно-мікробіологічні дослідження, на визначення калорійності та якості термічної обробки, з ігрових майданчиків дитячих навчальних закладів та пляжів дитячих оздоровчих закладів проби піску на санітарно-мікробіологічні та санітарно-паразитологічні дослідження, з р. Десна та р. Снов вода на на санітарно-хімічні та санітарно-мікробіологічні дослідження;

Були проведені раптові обстеження персоналу лікувально-профілактичного закладу на носійство золотистого стафілокока та працівників харчоблоків та роздаток на носійство збудників кишкових інфекцій.

Результати лабораторних досліджень води питної з водогінних мереж відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», вода питна колодязна не відповідала санітарним вимогам за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

У закладах, за результатами лабораторних досліджень, відібрані зразки відповідали вимогам нормативних документів, однак були виявлені невідповідності, а саме:

- вода питна не відповідала вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за вмістом заліза ( 1 ДНЗ);

- у персоналу лікувально-профілактичних закладів виявлено носійство золотистого стафілокока – 3 чоловіки.

Чернігівський міжрайонний відділ
ДУ " Чернігівський ОЛЦ МОЗ України"