back

Шахрайські схеми щодо визнання батьківства мігрантами

26 червня 2018

25 червня 2018 року відбувся виїзд директора ЧРЦСССДМ Зореслави Кудлай, головного спеціаліста служби у справах дітей Чернігівської РДА Людмили Браженко та інспектора поліції Андрія Смірнова в с. Ковпита з метою обстеження умов проживання сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, під час літніх канікул.

Під час відвідування однієї з родин з'ясувалося, що одинока мати в результаті шахрайства та обману (отримала грошові кошти в розмірі 3 тисяч гривень) дала згоду на шлюб з громадянином іншої країни, який, у свою чергу, визнав батьківство над неповнолітньою дитиною. При цьому жінка, у зв'язку зі своєю юридичною необізнаністю, втратила статус одинокої матері та щомісячну допомогу від держави.

Доводимо до відома, що в Чернігівському районі протягом 2018 року сталося два випадки визнання батьківства мігрантами інших країн зі згоди жінок, що мають статус одиноких матерів. Іноземні громадяни шукають підстави для оформлення документів, які дають право на офіційне проживання в Україні, а також мають право на вивезення дитину за кордон без дозволу матері.

Виконкомам сільських/селищних рад та ОТГ рекомендовано проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, з метою попередження негативних наслідків фіктивного визнання батьківства іноземними громадянами.

Чернігівський районний ЦСССДМ