back

Уроки мужності в пришкільних таборах

18 червня 2018

 У червні 2018 року під час роботи пришкільних таборів у Анисівській, Новобілоуській, Редьківській, Трисвятськослобідській, Снов'янській та Халявинській школах пройшли уроки мужності «Захист Вітчизни – спадкоємність поколінь» та «Я - поліцейський», участь в яких взяли ветеран Другої світової війни Іван Оніщенко, офіцери НВЦ МО ЗСУ майори Андрій Зубець та Станіслав Харченко, капітан Лілія Гапоненко, сержант Денис Піун та співробітник Чернігівського районного відділення поліції старший лейтенант поліції Андрій Смирнов.

 Головна мета проведення подібних уроків - показати молоді на прикладах ветеранів Другої світової війни, АТО, що служба в збройних силах - це шанобливо та відповідально, а також виховати у неї риси законослухняних громадян України.

 Під час проведення уроків, окрім особистого спілкування з ветеранами та військовослужбовцями, учням було продемонстровано засоби індивідуального захисту військових Збройних Сил України, а також спецтехніку та спецобладнання сучасного поліцейського.

 Важко передати словами те захоплення, яке отримали діти від знайомства із захисниками Батьківщини різних поколінь, з предметами їх бойової екіпіровки, та можливо хтось з них за покликом душі та серця в майбутньому обере якусь із цих професій та стане захисником Вітчизни або справжнім поліцейським.

 Необхідно відмітити, що ці уроки проходили за планом районної організації ветеранів та районного відділу освіти. В їх проведенні також брав участь голова Чернігівської районної організації ветеранів, ветеран Збройних Сил Анатолій Скуратович.

 Рада районної організації ветеранів висловлює подяку за підтримку та розуміння в цьому важливому питанні – патріотичному вихованні молоді – начальнику НВЦ МО ЗСУ полковнику Володимиру Башинському, його заступнику з виховної роботи підполковнику Віталію Куравському, начальнику Чернігівського районного відділення поліції підполковнику поліції Ігорю Євдокимову, а також всім офіцерам, які брали участь у проведенні уроків мужності.

Вікторія Зеляк,

заступник голови Чернігівської районної організації ветеранів.