back

«Впевнений старт» - стартує у дошкіллі Чернігівщини

24 травня 2018

15 травня на базі Киїнського закладу загальної середньої освіти відбувся одноденний тренінг для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з питань впровадження нової освітньої програми для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».

У навчанні взяли участь 46 педагогів закладів дошкільної освіти. На треніг були запрошені педагогічні працівники закладів дошкільної освіти з об'єднаних територіальних громад (Гончарівської, М.Коцюбинської, Іванівської). З педагогами працювали тренери: Білан В.О., методист РМК, Отрошко І.М., завідувач Старобілоуським ЗДО, Лисенко М.М., вихователь Киїнським ЗДО. Всі учасники отримали сертифікати, які дають право запроваджувати програму в закладах дошкільної освіти.

У ході тренінгу педагоги ознайомилися з концепцією, змістом і методикою роботи за програмно-методичним комплексом «Впевнений старт», який складається із 3-х частин: Книга для вихователя, Книга для дошкільника, Альбом з художньо-творчої діяльності, Книга для батьків. Відпрацювали алгоритм організації життєдіяльності дітей старшого дошкільного віку упродовж дня за різними темами.

Одним із першочергових завдань на сьогодні для педагогів-дошкільників є організація інформаційного простору серед батьківської громадськості щодо запровадження в освітній процес нової освітньої програми для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт». Адже дана програма передбачає триєдиний зв'язок дитини, педагога і батьків. Запровадження програми, на думку учасників тренінгу, максимально зблизить батьківську громадськість до освітнього процесу, та стане провідним містком між дошкільною освітою та початковою школою.

Нова освітня програма для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт» - перша сходинка до оновленої Української школи.

Відділ освіти, сім'ї, молоді
та спорту Чернігівської РДА