back

Киїнські школярі відвівдали швейну фабрику

18 травня 2018

16 травня 2018 року профорієнтатором Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості - Юлією Ухабовою, було проведено професіографічну екскурсію для учнів 8 класу Киїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.

Учнями було відвідано швейну фабрику ДП «ТК Стиль 2013», екскурсію провела начальник виробництва - Ганна Бабіч.

Підприємство має повний цикл виробництва:

- Експериментальний цех;

- Підготовчо-розкрійний цех;

- Швейний цех;

- Складські приміщення для сировини і готової продукції.

Спеціалізацією підприємства є виробництво верхнього одягу для жінок і чоловіків , а саме:

- Жіночі пальта, плащі,куртки, піджаки;

- Чоловічі пальто, куртки, куртки, плащі.

Планова потужність підприємства – 5000 виробів на місяць. На підприємстві працюють 120 працівників.

Виробничі цехи підприємства оснащені сучасним обладнанням: розкрійним комплексом фірми «Investronika», дублюючими пресами «Кannegisser», швейними машинами та напівавтоматами фірм «Durkopp Adler», «Juki», «Strobel», «Zoje» та ін., паровими прасками і паровими щітками фірм «Veit» та ін.

У складі підприємства працює експериментальна група, яка займається розробкою моделей для власної торгової марки , для замовників та їх адаптацією для масового виробництва. Для цього використовується комп’ютеризированная система проектування - САПР фірми «Investronika».

Вироби виробляються як для внутрішнього ринку, так і за схемою давальницької сировини для вітчизняних і зарубіжних замовників. Серед постійних партнерів підприємства такі торгові марки, як «Lener Cardier», «Мехх», «H&M», «C&A», «Gerard Darell», «Kirsten» та ін.

Метою даних заходів є ознайомлення учнів з робітничими професією, специфікою роботи підприємства, сучасною матеріально-технічною базою, умовами та оплатою праці.

Під час проведення екскурсії, учні мали можливість спостерігати за роботою підприємства із середини, всі технологічні процеси. Учні побачили продукцію, що виробляє підприємство, почули про вимоги до працівника, «приміряли» професію до себе. Школярі з великою зацікавленістю спостерігали за роботою досвідчених майстрів і приймали активну участь в заході.

Профорієнтаційний захід поповнив знання підростаючого покоління про робітничі професії, сучасні умови виробництва та перспективу професійного зростання у робітничій сфері.

Протягом екскурсії панувала тепла і дружня атмосфера. Діти проявили інтерес та свою зацікавленість даною сферою роботи. Сподіваємось, що отримана учнями цікава інформація допоможе їм в подальшому професійному самовизначенні.

Чернігівська районна філія
Чернігівського обласного центру зайнятості