back

Питання залучення інвестицій у район обговорили під час "круглого столу" Громадської ради

18 травня 2018

17 травня п.р. відбулося засідання "круглого столу" з питань залучення інвестицій до району, яке провела голова Громадської ради при райдержадміністрації Наталія Надирова.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Корж та його перший заступник Анатолій Кругол, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, представники міжрайонного управління у Ріпкинському та Чернігівському районах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, управління Держпродспоживслужби у Чернігівському районі, Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, регіональної газової компанії "Чернігівгаз", управління Держпраці у Чернігівській області, ТОВ "Добродія Фудз", ПБП "Вимал", АТ "Укрсиббанк".

Як зазначив голова райдержадміністрації Віктор Корж - розвиток ринку без інвестицій не можливий. Він подякував підприємцям за їх патріотихм та важку працю, адже створення великих підприємств та заводів справа дуже складна. Для сільської місцевості такі підприємства - це, по-перше, робочі місця, податку у громаду, соціальні угоди. Зазначив, що районна влада всіляко сприяла и надалі буде підтримувати таких підприємців у їх справах, допомагатиме у межах компетенції у вирішенні проблемних питань.

Поділились досвідом створення двох значущих підприємств для району представник ТОВ "Добродія Фудз" Андрій Ломейко. Завод по виробництву пластівців було відкрито днями у Михайло-Коцюбинському. За словами Андрія Ломейка завод оснащений новітнім обладнанням, яке дає змогу виготовляти пластівці відповідної європейської якості, тому є певні обґрунтування для виходу на західні ринки. Контроль за якістю відбувається на усіх етапах виробництва і розпочинається із перевірки у спеціалізованих лабораторіях на вміст шкідливих речовин у сировині, з якої потім авиготовлятимуть пластівці, адже із неякісної сировини неможливо виготовити якісну продукцію.

На підприємстві сьогодні працює більше 40 людей із Чернігівського району, зокрема із Андріївки, Кархівки, Михайло-Коцюбинського.

Директор ПБП "Вимал" Віктор Лазар також поділився досвідом створення свого підприємства. Зазначив, що дане підприємство буде виготовляти високоякісний крохмал та крохмалепродукти. Відкриття об'єкту заплановане на вересень цього року.

Обидва підприємця зазначали, що в Чернігівському регіоні є так званий "кадровий голод", тобто важко знайти технічних спеціалістів відповідної кваліфікації з урахуванням високих вимог якості виробництва. Іноді доводилось запрошувати окремих фахівців з інших областей.

Під час заходу також обговорені проблемні питання розвитку бізнесу та необхідні заходи для покращення інвестиційного клімату загалом.

Сектор організаційної роботи,
інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату Чернігівської РДА