back

У Михайло-Коцюбинському запрацював завод із виготовлення пластівців

16 травня 2018

16 травня ц.р. у смт Михайло-Коцюбинське відбулось урочисте відкриття заводу з виробництва пластівців ТОВ «Добродія Фудз» за участю заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Тітарчука, голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, голови Чернігівської райдержадміністрації Віктора Коржа, голови районної ради Олександра Ларченка, акціонера Романа Приходька, виконавчого директора «Agricom Group» Петра Мельника, директора торгового дому «Добродія Фудз» Ірини Брославцевої, директора виробничого комплексу торгової марки «Добродія» Андрія Ломейка, директора «Бюлер Україна» Андрія Шарана, президента ТПП «Україна» Геннадія Чижикова.

Під час заходу презентовано новий завод, його можливості та перспективи. Також зазначалось, що при виробництві пластівців будуть використовуватись технології, яких ще немає в Європі. Для присутніх була проведена екскурсія по заводу.

ТОВ «Добродія Фудз» - підприємство групи Agricom Group, що спеціалізується на виробництві і дистрибуції продуктів харчування із зернових культур на власній виробничій базі, об'єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства.

На території Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району підприємством проведено реконструкцію зернового господарства, за проектом швейцарської компанії Buhler, яка також провела інжинірингові роботи. Саме ця компанія і стала постачальником устаткування. Buhler допоможе впровадити на новому заводі Agricom Group кілька технологічних рішень для випуску асортименту з семи різних видів вівсяних пластівців без будь-яких хімічних обробок.

Інвестиції в запуск заводу з виробництва пластівців у смт Михайло-Коцюбинське агропромислової компанії Agricom Group склали $10 млн.

Проект реалізоівано протягом 2016-2017 років.

Кількість працюючих на заводі 100 чоловік, проте планується збільшення до 148 чоловік.

Потужності заводу складуть близько 1,2 тис. тонн пластівців на місяць.

Завод матиме можливість виробляти не тільки вівсянку, але й кукурудзяні, ячмінні, пшеничні, пшоняні, житні, горохові, рисові, гречані пластівці, а також продукти на основі пластівців.

При падінні українського ринку пластівців за останні два роки на 25%, частка компанії на ньому зросла. Зараз Agricom Group виробляє свою продукцію під торговими марками «Добродія» і San Grano на сертифікованих контрактних потужностях.

Сектор організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Чернігівської РДА,
фото районної газети "Наш край"