back

Професіографічна екскурсія для учнів с. Новий Білоус

14 травня 2018

Фахівцем Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості з профорієнтації - Юлією Ухабовою, систематично проводиться різноманітна профорієнтаційна робота з учнями загальноосвітніх шкіл району.

Сьогодні школярі мають можливість у реальному часі поспілкуватися з представниками різних професій під час професіографічних екскурсій на підприємства міста та району. Для ознайомлення із специфікою роботи одного з підприємств с. Новий Білоус, Чернігівською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості 10 травня поточного року було організовано та проведено екскурсію школярів 8-11 класів Новобілоуської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.на філію багатопрофільного підприємства "ВИМАЛ" будівельної компанії «ВИМАЛСПЕЦБУД», яка була створена в 2008 році.

Взагалі, крохмальний завод "ВИМАЛ" одне з найбільших і сучасних підприємств в Україні по виробництву картопляного крохмалю та крохмалепродуктів. Підприємство працює з 1992 року.

Продукція крохмального заводу відрізняється високою якістю, передовими технологіями виготовлення і користується незмінним успіхом у покупців уже більш ніж 25 років. Крохмаль "ВИМАЛ" - продукт широкої сфери використання. У харчовій промисловості продукти згущують соуси, стабілізують креми, покращують властивості хлібопекарських і м'ясних виробів; в паперовій промисловості пов'язують целюлозні волокна; в медичній промисловості - наповнюють таблетки; в текстильній промисловості - шліхтують нитки; в інших галузях застосовуються для виготовлення клеїв, пакувальних матеріалів, сухих будівельних сумішей і т.д. Так само, гордістю заводу є використання крохмалю ВИМАЛ в фармацевтичній промисловості.

Сьогодні «ВИМАЛ» співпрацює і маємо бездоганну репутацію з підприємствами більш ніж 25-и країн світу, серед яких Німеччина, Нідерланди, Чехія, Польща, Литва, Росія, Білорусь, Казахстан, Узбекистан, Таїланд, Китайська Народна Республіка, Румунія, Болгарія, Молдова та інші.

На підприємстві «ВИМАЛСПЕЦБУД» впроваджено суворий контроль за якістю матеріалів та виготовленої продукції.

У своєму розпорядженні компанія має розвинену технологічну інфраструктуру, бетонний, бетонний завод, цех металоконструкцій, будівельну, підйомну та екскаваторну техніку, висококваліфікованих та досвідчених фахівців.

На підприємстві дітей зустріла менеджер з персоналу - Білоока Людмила Вікторівна, яка ознайомила дітей із загальною інформацією про організацію, та познайомила учнів з начальником цеху металоконструкцій та розчинно-бетонного бузла - Золотницьким Олегом Леонтійовичем.

Начальник цеху провів інструктаж з техніки безпеки на підприємстві, провів  екскурсію та докладно ознайомив школярів зі структурою, розміщенням та функціонуванням приміщень філії. Школярі отримали загальні відомості про підприємство: структуру, продукцію, умови, режим праці, перспективи розвитку; актуальні вакансії на підприємстві; технологічний процеси професій задіяних на заводі, обладнання тощо.

Діти були вражені масштабами підприємства та кількістю працюючих на підприємстві працівників. Школярі із задоволенням крокували цехами виробництва, знайомлячись з умовами та обов’язками кожної професії та активно ставили питання представникам підприємства.

Учні отримали змістовну і корисну інформацію про важливість робітничих професій, про основні вимоги до представників даних професій, про необхідність знань і вмінь, якими має бути наділена людина, для того щоб працювати на даному підприємстві. 
За словами дітей, екскурсія була дуже цікавою, адже можна було отримати багато нової корисної інформації. Школярі були не лише уважними слухачами, а й активними учасниками заходу.

До проведення заходу долучився засновник та власник організації - Лазар Віктор Леонідович, який ознайомив учнів з історією створення заводу, провів екскурсію на будівництво новітнього крохмального заводу, який планують запустити вже в вересні місяці 2018 року, поділився своєю історією успіху, розповів всі технологічні процеси виготовлення крохмалу. Також діти мали можливість поспілкуватись із спеціалістами з Данії, які працюють в сфері техніки для заводів з виготовлення крохмалу. Власник пообіцяв запросити школярів знову на екскурсію коли вже завод буде запущено в дію.

По завершенню заходу всі учні отримали не лише багато корисної інформацій та позитивних емоцій, але й сувеніри від всього колективу філії.

Профорієнтаційний захід поповнив знання підростаючого покоління про такі робітничі професії, як: токар, фрезерувальник, слюсар із складання металевих конструкцій, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, електрогазозварник, арматурник, бетоняр тощо. Про сучасні умови виробництва та перспективу професійного зростання у робітничій сфері.

Школярі екскурсією задоволені, дехто навіть задумався над можливою перспективою роботи в даній сфері, тому сподіваємось, що отримана учнями цікава інформація допоможе їм в подальшому професійному самовизначенні.

Чернігівська районна філія
Чернігівського обласного центру зайнятості