13.08.2021

 

Анонс. Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районні державній адміністрації

Ініціативна група з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації повідомляє, що установчі збори по формуванню нового складу Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації відбудуться 20 серпня 2021 року.

Реєстрація учасників установчих зборів розпочнеться з 14:15 та триватиме до 14:45 год.

При собі мати паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.

Початок засідання: о 15:00 год. 

Місце проведення: м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, мала зала.

Новий склад Громадської ради буде формуватися шляхом рейтингового голосування на установчих зборах за представників ІГС, які були делеговані інститутами громадянського суспільства, та які особисто присутні на зазначених зборах. Участь у голосуванні за довіреністю не допускається.

За рішенням ініціативної групи кількісний склад Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації визначено у кількості 14 осіб.

Ініціативна група у своєму повідомленні від 13 серпня 2021 року (https://chadm.cg.gov.ua/index.php?id=29481&tp=1#gsc.tab=0) надала для ознайомлення:

  • Список учасників установчих зборах з формування Громадської ради при Чернігівській РДА;
  • Біографічні довідки, фото та мотиваційні листи кандидатів до складу Громадської ради, відомості за останні шість місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу Громадської ради щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу Громадської ради, а також посилання на офіційні веб-сайти інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності);
  • Список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах із зазначенням підстав для відмови. 

Звертаємо увагу на обов’язкове дотримання протиепідемічних заходів.

 

 

 

 

 

13.08.2021

Повідомлення

За результатами перевірки документів, поданих інститутами громадянського суспільства, на відповідність вимогам, установленим Типовим положенням про громадську раду, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 (зі змінами), ініціативна група склала список кандидатів до складу Громадської ради, які можуть брати участь в установчих зборах та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах.

 

Ініціативна група надає для ознайомлення:

Список учасників установчих зборах з формування Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації (біографічні довідки, фото та мотиваційні листи кандидатів до складу Громадської ради, відомості за останні шість місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу Громадської ради щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу Громадської ради, а також посилання на офіційні веб-сайти інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності)):

Проскуріна Н.П.pdf

Марченко В.Л.pdf

Гальперін С.М.pdf

Седячко В.М.pdf

Мамчич О.Б.pdf

Ільчук Т.П.pdf

Солдатова С.М.pdf

Сілін О.М.pdf

Красічков А.М.pdf

Трофименко І.В.pdf

Бережинський О.О.pdf

Ляхович М.С..pdf

Тимофеєва О.О.pdf

Ярмолицька О.В.pdf

 

Список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах із зазначенням підстав для відмови

 

 

 

 

 

 

30.06.2021

 

Повідомлення про порядок подання заяв для участі в установчих зборах з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації у 2021 році

 

Ініціативна група з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації (надалі – Ініціативна група), керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (зі змінами) для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної, регіональної політики, розпочинає приймати заяви щодо кандидатур до нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації (надалі – Громадська рада).

 

Запрошуємо інститути громадянського суспільства, які провадять свою діяльність на території району та зареєстровані відповідно до чинного законодавства України, делегувати своїх представників для участі в установчих зборах по формуванню нового складу Громадської ради, які будуть орієнтовно проведені 20 серпня 2021 року о 15:00 год.

 

Місце проведення установчих зборів: м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, мала зала.  Реєстрація учасників установчих зборів: з 14:15 до 14:45 год.

 

Вимоги до інститутів громадянського суспільства та кандидатів, яких вони делегують до складу Громадської ради:

до складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації (далі - інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку;

до складу Громадської ради можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які не менше шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу Громадської ради проводять заходи, дослідження, надають послуги, реалізують проєкти тощо на території Чернігівського району;

інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради;

пов’язані інститути громадянського суспільства (два і більше інститути громадянського суспільства мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо) не можуть делегувати своїх представників до складу однієї Громадської ради;

до складу громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.

 

Новий склад Громадської ради буде формуватися шляхом рейтингового голосування на установчих зборах за представників, які будуть делеговані інститутами громадянського суспільства, та які особисто присутні на зазначених зборах.

 

Кількісний склад громадської ради визначається ініціативною групою та не може становити більше ніж 35 осіб (згідно п. 7 Типового положення про громадську раду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 зі змінами).

 

Для участі в установчих зборах з формування нового складу Громадської ради до ініціативної групи подається заява, складена у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

 

До заяви додаються:

  • прийняте у порядку, встановленому установчими документами ІГС, рішення про делегування для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради;
  • заява делегованого представника ІГС з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», підписана ним особисто;
  • біографічна довідка делегованого представника ІГС із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, числа, місяця, року і місця народження, громадянства, посади, місця роботи, посади в ІГС, відомостей про освіту, наявність наукового ступеня, трудову та/або громадську діяльність, контактної інформації (поштової адреси, номера телефону, адреси електронної пошти (за наявності), сторінки у соціальних мережах (за бажанням).
  • фото делегованого представника ІГС;
  • відомості про результати діяльності ІГС (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проєкти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості, річний фінансовий звіт (за наявності) тощо) протягом не менше шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу Громадської ради;
  • відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти ІГС, (номер контактного телефону, посилання на офіційний вебсайт ІГС (за наявності), сторінки у соціальних мережах (за наявності);
  • мотиваційний лист делегованого представника ІГС, в якому наводяться мотиви бути обраним до складу Громадської  ради та бачення щодо роботи у такій раді.

 

Заяви інституту громадянського суспільства (заява на участь в установчих зборах) та делегованого ним представника (згода на обробку персональних даних) подаються у паперовому та електронному вигляді.

 

Інші документи надсилаються в електронному вигляді (див. РЕКОМЕНДАЦІЇ).

 

Поштова адреса для заяв: 14000, м.Чернігів, вул. Шевченка, 48, відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності та цифрового розвитку Чернігівської районної державної адміністрації з поміткою «Ініціативній групі з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській РДА».

 

Електронна адреса для документів: chadm_org2@cg.gov.ua, в темі листа обов’язково вказати «Ініціативній групі з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській РДА».

 

Приймання заяв для участі в установчих зборах завершується за 30 календарних днів до дати їх проведення.

 

Відповідальність за достовірність поданих документів (відомостей) несуть інститут громадянського суспільства, який делегує свого представника для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні, а також делегований представник інституту громадянського суспільства.

 

Зразок заяви для участі в установчих зборах та додатків до неї розміщено на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації у рубриці «Для громадськості», розділі «Громадська рада», підрозділі «Повідомлення ініціативної групи».

 

Заяви і документи до них подані/надіслані інститутами громадянського суспільства після спливу терміну прийому документів, встановленого ініціативною групою, вважаються не прийнятими для розгляду.

 

Прийом документів здійснюватиметься з 8 липня по 20 липня 2021 р. (включно) до 17:00 год.

 

Відповідальна особа – Світлана Шпігар тел. 3-26-25, 096-9678818, електронна адреса: chadm_org2@cg.gov.ua.

 

Ухвалено 25.06.2021 на засіданні ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації.

 

РЕКОМЕНДАЦІЇ:

1. Всі документи ІГС та делегованого ним представника в електронному вигляді пропонується оформити шляхом виготовлення скан-копії з їх оригіналів у форматі PDF, утвореної одним файлом, названим за назвою ІГС і прізвищем кандидата.

2. Скан-копії документів ІГС та кандидатів, зокрема виданих іншими органами (виписки, дипломи) рекомендовано завантажувати в файлах розмірами 1-2 МБ, максимально допустимий розмір одного файлу 10 МБ.

3. Біографію та мотиваційний лист – документи, які готує кандидат ІГС, рекомендовано також подавати у форматі DOC.

4. Фото має бути розміщено у відповідному місці поданої біографічної довідки (рекомендовано: кольорове фото в електронній формі розміром 3х4 см).

 

Зразок заяви ІГС

Зразок рішення ІГС про делнгування представника

Заява представника ІГС на надання згоди на обробку персональних даних

Зразок біографічної довідки

Зразок відомостей про результати діяльності ІГС

Зразок відомостей про ІГС

Зразок мотиваційного листа

 

 

 

 

22.06.2021

 

Розпорядження голови Чернігівської районної державної адміністрації від 22.06.2021 № 202 "Про створення ініціативної групи з формування

Громадської ради"

 

В райдержадміністрації розпочата робота над формуванням нового складу Громадської ради при Чернігівській РДА

 

 22 червня цього року головою Чернігівської райдержадміністрації Василем Тройною підписано розпорядження № 202, яким створено ініціативну групу з формування Громадської ради та затверджено її склад.

    Від громадськості виявило бажання увійти до її складу 3 особи. (Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 (зі змінами) «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» кількісний склад ініціативної групи не може становити більше ніж вісім осіб і формується на паритетних засадах з представників органу виконавчої влади та представників інститутів громадянського суспільства.) З урахування зазначеного, до складу ініціативної групи увійшли 6 осіб.

    Сьогодні, 25 червня, ініціативна група з формування нового складу Громадської ради при райдержадміністрації провела своє перше засідання. Відкрила засідання керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Куриленко, яка ознайомила присутніх із законодавчою базою та запевнила у налаштованості райдержадміністрації на тісну співпрацю та діалог з громадськістю.

  Головою ініціативної групи обрано голову громадської організації «Чернігівська Дія» Наталію Проскуріну, секретарем – Світлану Шпігар, головного спеціаліста відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та цифрового розвитку райдержадміністрації.

   На засіданні також затверджено графік створення Громадської ради та текст повідомлення ініціативної групи про підготовку установчих зборів з формування нового складу Громадської ради та зразків необхідних документів.

 

Відділ організаційної роботи,

інформаційної діяльності та цифрового розвитку апарату райдержадміністрації

 

СКЛАД

ініціативної групи з підготовки формування Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації

 

ІЛЬЧУК

Тетяна Петрівна

представник Чернігівської районної організації ветеранів України

 

 

КИРІЄНКО

Іван Олексійович

представник громадської організації «Національна спілка краєзнавців України»

 

 

КУРИЛЕНКО

Тетяна Петрівна

керівник апарату районної державної адміністрації

 

 

ПРОСКУРІНА

Наталія Павлівна

голова громадської організації «Чернігівська Дія»

 

 

СЕНЬКО

Олександр Анатолійович

начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та цифрового розвитку апарату районної державної адміністрації

 

 

ШПІГАР Світлана Володимирівна

головний спеціаліст відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та цифрового розвитку апарату районної державної адміністрації

 

 

 

 

14.02.2019

 

Розпочато роботу по створенню Громадської ради при РДА нової каденції. Чернігівською райдержадміністрацією затверджено склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Громадської ради при РДА.

До складу ініціативної групи ввійшло 5 осіб, з яких 4 особи представники діючої Громадської ради та 1 — представник сектору організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА.

14 лютого 2019 року відбулось перше засідання ініціативної групи, на якому розглянуті наступні питання:

- повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів,

- вимоги до членства в громадській раді відповідно до Типового положення,

- порядок подання заяв для участі в установчих зборах,

- відомості про склад ініціативної групи,

- інформацію щодо відповідальної особи (прізвище, ім’я, електронна адреса та номер телефону).

Таким чином, установчі збори по формуванню нового складу Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації відбудуться 04 квітня 2019 року, початок о 15:00 год. Початок реєстрації: о 14:30 год.

Місце проведення: м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, мала зала (І поверх).

До участі у зборах запрошуються інститути громадянського суспільства (представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України).

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради.

До складу Громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування.

Для участі в установчих зборах до Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації (далі — Ініціативна група) подається Заява, підписана керівником інституту громадянського суспільства з додатками.

До заяви додаються:

1. Рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради.(завантажити)

2. Біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації.(завантажити)

3. Копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку.

4. Інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних.(завантажити )

5. Інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менше року, - за період діяльності). Відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.(завантажити)

6. Витяг із Статуту ІГС із зазначенням мети та напряму діяльності.

Вимоги до поданих документів:

- на кожній сторінці документу, що є копією (витяг зі Статуту та Виписка з єдиного державного реєстру), має бути зхазначено: "З оригіналом вірно" - підпис і посада особи, що завірила документ, печатка організації та дата завірення;

- на бланку подається Заява та Інформація про діяльність організації;

- біографічна довідка підписується керівником організації, що делегує свого представника та скріплюється печаткою.

Також електронною поштою одним файлом, названим за прізвищем кандидата, на адресу [email protected] надсилається інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства за останній рік і біографічна довідка делегованого ним представника.

Документи від ІГС приймаються з 15 лютого 2019 року (крім вихідних та святкових днів) з 8:00 до 17:00 за адресою: 14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 48 (приміщення Чернігівської районної державної адміністрації, каб. 212).

Відповідальна особа за прийом та зберігання документів від ІГС — Юркова Олена Володимирівна, головний спеціаліст сектору організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

E-mail: [email protected].

Телефони для довідок: (04622) 3-26-25.

За 30 календарних днів до проведення установчих зборів, а саме 30 березня 2019 року о 17:00 год., приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється. Датою подання пакету документів (паперового варіанту) для участі в установчих зборах є дата їх надходження до Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації.

На підставі поданих заяв Ініціативна група складає список кандидатів до складу Громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

Підставами для відмови представнику інституту громадського суспільства в участі в установчих зборах є:

• невідповідність документів, поданих інститутом громадського суспільства, вимогам Типового положення;

• неусунення інститутом громадянського суспільства невідповідності поданих документів вимогам, встановленим Типовим положенням, у строк, визначений Типовим положенням;

• невідповідність інституту громадянського суспільства або делегованого ним представника вимогам, встановленим пунктом 6 Типового положення;

• недостовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі в установчих зборах;

• відмова інституту громадянського суспільства від участі в установчих зборах шляхом надсилання Ініціативній групі офіційного листа;

• перебування інституту громадянського суспільства, який делегував свого представника для участі в установчих зборах, у процесі припинення.

Зауважимо, що всі матеріали, підготовлені ініціативною групою, погоджуються з органом виконавчої влади.

Зі складом ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Громадської ради при Чернігівській РДА можна ознайомитися тут

Сектор інформаційної діяльності та зв'язків
з громадськістю апарату Чернігівської РДА

Список учасників установчих зборів по формуванню нового складу Громадської ради 

при райдержадміністрації

 

№ з/п ПІБ Назва ІГС
1 Ганіч Олександр Володимирович Чернігівська районна організація Професійної спілки працівників агропромислового комплексу України;
2 Ерліх Надія Анатоліївна Релігійна громада Української православної церкви Київського патріархату;
3 Ільчук Тетяна Петрівна Чернігівська районна організація ветеранів України;
4 Коса Наталія Семенівна Чернігівська районна профспілкова організація працівників культури України;
5 Мамчич Олена Борисівна Чернігівський обласний осередок Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України"
6 Рябко Микола Андрійович Профспілкова організація працівників охорони здоров'я КЛПЗ "Чернігівська ЦРЛ";
7 Чубич Володимир Миколайович Чернігівський районний благодійний фонд "Милосердя"; 
8 Юрченко Лариса Михайлівна ГО "Спілка жінок Чернігівщини".