back

«Лелека – 2018»

19 березня 2018

16 березня 2018 року відбувся Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «Лелека». Найактивнішою за кількістю учасників стала Киїнська ЗОШ І-ІІІ ст. – 65 учнів (учитель – Лисенко Людмила Степанівна). Школярі Ковпитської ЗОШ І-ІІІ ст. (учитель – Буренок Зоя Тимофіївна) та Седнівського НВК (учитель – Шарпата Наталія Миколаївна) кожного року беруть участь у цьому інтерактивному конкурсі.

Основними завданнями конкурсу є виявлення та підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької експериментальної роботи, формування активної громадської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Конкурс юних істориків «Лелека» сприяє підвищенню пізнавального інтересу учнів, розвиває розумову діяльність, самостійність та здатність до творчості. Відповідний конкурс дає найбільше можливостей для розширення та поглиблення знань учнів з історії, розвиває здібності та заохочує їх до подальшої творчої діяльності. Навчальна інформація, що міститься в завданнях, є значним допоміжним матеріалом для формування історичних уявлень та понять про різні історичні періоди. Індивідуальна робота над завданням характеризується високою відповідальністю учнів, високим рівнем уваги, результативністю виконаних завдань.

Школярі з цікавістю виконували завдання, проявляючи свою кмітливість та допитливість.

Відділ освіти Чернігівської РДА