back

Ліквідація наслідків негоди

07 березня 2018

Щороку для забезпечення безпечної життєдіяльності населення району в зимовий період, для безперебійного руху шкільного та медичного транспорту, доступу до медичних закладів та доставки продуктів харчування на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій спільно із ДП «Чернігівоблавтодор» затверджується План залучення техніки підприємств, установ і організацій для розчистки автомобільних доріг, під’їзних шляхів від снігу протягом зимового періоду на території Чернігівського району, яким передбачено перелік першочергових заходів та графіки обробки ділянок доріг протиожеледними матеріалами. Даний План формується відповідно до пропозицій сільських (селищних) рад та ДП «Чернігівоблавтодор».

Для розчистки доріг залучається техніка філії «Чернігівський райавтодор» (14 од. техніки різних марок), філії «Чернігівьська ДЕД» (13 од. різних марок) та філії «Куликівський райавтодор» (2 од. техніки).

Техніка вищезазначених установ залучається згідно черговості, а саме першочергово розчищаються від снігу автодороги державного значення а/д межа Козелецького-Ріпкинського районів, (об’їзна) Ягідне-Шестовиця-Н.Білоус-Полуболтки (філією «Чернігівська ДЕД»), траса Количівка-Куликівка (філією «Куликівський райавтодор»), Чернігів-КПП «Славутич» з під’їздом до м.Славутич, Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч, Чернігів-Городня-Сеньківка, а/д Р-12-Улянівка (філією «Чернігівський райавтодор»).

Друга черга автомобільних доріг державного значення, що розчищається філією «Чернігівський райавтодор» - це Чернігів-Любеч-Славутич, Київ-Вишгород-Десна-М-01, а/д М-01-Олишівка-Куликівка, а/д М-01-Ладинка.

Потім, відповідно, третіми по черзі розчищаються автомобільні дороги обласного значення, четвертими – районні автодороги.

Планом також передбачено розчистка доріг в межах населених пунктів. Відповідно, для розчистки доріг комунального значення головами, сільських та селищних рад укладаються договори з підприємствами, фермерськими господарствами, фізичними особами підприємцями – власниками техніки, які ведуть свою діяльність на території відповідної сільської та селищної ради та можуть надати допомогу по снігоочищенню доріг комунальної мережі. Фінансування даних заходів проводиться як за рахунок сільських, селищних бюджетів, так і на засадах соціального партнерства, за рахунок відповідних господарюючих суб’єктів, в тому числі сільгосппідприємств.

Для ліквідації наслідків негоди з 01 по 04 березня 2018 року сільськими, селищними радами залучено близько 40 одиниць техніки.

Так, наприклад, для ліквідації наслідків негоди на території Новобілоуської, Рудківської, Халявинської, Жукотківської, Шибиринівської, Хмільницької, Роїщенської сільських рад на засадах соціального партнерства залучалась техніка ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», на території Терехівської, Киселівської сільських рад за власних рахунок здійснювало заходи по розчистці доріг від снігу ТОВ «Агрофірма Товстоліс», на території Кувечицької сільської ради – СВК «Полісся», для розчистки доріг на території Петрушинської сільської ради допомагало транспортом та пальним ТОВ ЕЙ.СІ.ДЖІ.ЮКРАЇН та ТОВ ЕЙ.СІ.ДЖІ.Україна.

Крім того, залучалась техніка місцевих мешканців, в тому числі по Боровиківській сільській раді – Євдокимова Юрія Івановича, Дніпровській сільській раді – Кирієнка Олександра Григоровича, Пісківській сільській раді – Притиковського Миколи Федоровича та Корми Олександра Миколайовича.

Відділ з питань місцебудування, архітектури,
екології та ЖКГ Чернігівської РДА