30 липня 2019

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ЦНАПу за І півріччя 2019 року

Центр працює згідно Закону України «Про адміністративні послуги» та у своїй роботі керується Положенням про Центр надання адміністративних послуг, Регламентом роботи Центру та Переліком адміністративних послуг.

 

Надання адміністративних послуг відбувається згідно графіку роботи та графіку прийому суб’єктів звернень, затверджених розпорядженням районної державної адміністрації.

 

Центром створено максимально зручні умови щодо отримання адміністративних послуг. Центр працює у вівторок в подовженому режимі, а саме з 8.00 до 20.00.

 

Надання адміністративних послуг забезпечує 2 адміністратори.

 

Забезпечення суб’єктів звернень інформацією про вимоги та порядок надання адміністративних послуг здійснюється шляхом інформаційних та технологічних карток, розміщених в Центрі, інформації на веб-сайті райдержадміністрації та періодичним інформуванням в місцевій пресі.

 

Одним з основних завдань Центру є організація надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості звернень заявників. Це відповідно до існуючих документів від 10 до 30 днів.

 

Центром надання адміністративних послуг в Чернігівському районі надається 58 послуг за таким напрямами:

  • у сфері земельних питань;
  • у сфері архітектури та містобудування ;
  • у сфері сім`і, молоді та спорту.

Станом на 31.12.2018 рік з початку року кількість звернень до Центру надання адміністративних послуг – 5554, кількість наданих результатів -  5503.

Кількість відмов у наданні адміністративних послуг 78.

Кількість наданих консультацій адміністраторами -  532.

За перше півріччя 2018 року Центром було надано 2881 послугу, надано 219 консультацій.

За перше півріччя 2019 року надано 1946 послуг, надано 349 консультацій.

 

Найбільш питому вагу в обсязі надання послуг займають послуги з земельних питань, оформлення та видача будівельних паспортів, видача посвідчення батьків та дітей з багатодітної сім`ї, близько 70% від звернень.

 

Важливо наголосити, що принцип відкритості та прозорості надання послуг є основним у роботі ЦНАП, адже це зменшує корупційні ризики.