back

Формула успішного вибору

06 березня 2018

В рамках реалізації Програми професійної орієнтації молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей розроблено обласний профорієнтаційний проект для учнівської молоді «Обери професію - обери майбутнє».

05 березня 2018 року в рамках даного Проекту фахівцем з профорієнтації Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ухабовою Юлією було проведено профорієнтаційний урок з учнями 9 класу Трисвятськослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.

Тема інтерактивного профуроку «Формула успішного вибору». Учнів ознайомлено із світом професій та факторами, які впливають на вибір професії; формулою вибору професії та попитом на професії у регіоні, тенденціями в сфері зайнятості. Проінформовано про складові успішного вибору професії: «Хочу», «Можу», «Треба». Також учасники Проекту виявили бажання пройти профорієнтаційне тестування з використанням психодіагностичних методик та отримали індивідуальні консультації за результатами тестування.

Профорієнтатором було проведено роботу і з педагогічними працівниками школи, щодо проведення профінформаційної роботи серед учнів випускних класів для самовизначення молоді у виборі майбутньої професії.

Сподіваємося, що корисна для учнів інформація допоможе їм свідомо обрати навчальний заклад та набути омріяну професію, яка до того ж буде завжди затребуваною на ринку праці і сприятиме подальшій професійній реалізації протягом всього життя.

Чернігівська районна філія
Чернігівського обласного центру зайнятості