back

Шановні жителі Чернігівського району!

22 січня 2018

В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.

Ті далекі історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

Нині день Соборності України – це великий день, який знаменує собою одну з найбільших перемог нашого народу - возз’єднання на своїй землі, в одній державі, визволених з неволі двох частин України. Тому, 22 січня український народ святкує День Соборності України. Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ, незалежно від поглядів і переконань.

Сьогодні ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно і духовно багатої, вільної, незалежної, демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Нехай цей день принесе нам світле почуття радості та усвідомлення власної причетності до розбудови наших сіл, району, міст, області, країни. Бажаю кожному жителю нашого краю міцного здоров'я, миру, злагоди, сил та натхнення, нових досягнень на благо неньки України.

Голова райдержадміністрації Віктор Корж