back

Івану Рослому - 80!

15 січня 2018

13 січня 2018 року голова райдержадміністрації Віктор Корж привітав з 80-річчям жителя району, доктора геологічних наук, дійсного члена Української нафтогазової академії, почесного розвідника надр України Івана Рослого.

Іван Степанович народився 13 січня 1938 року. Його дитячі та шкільні роки минали у селі Ведильці Чернігівського району Чернігівської області. У 1943 році уцілів після двох спалень села каральними загонами окупантів. Трагічні події 1943 року в рідному селі, яке було спалене окупантами, проходили на очах п’ятирічного Іванка, а його доля зберегла. Зростав, набирався сили і знань в той час, коли односельці і вся країна загоювали рани, завдані війною.

Після школи вступив на геологічний факультет Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, а після успішного закінчення (1961) до 1964 року працював інженером-геологом у пошукових та геологорозвідувальних партіях Семипалатинської комплексної геологорозвідувальної експедиції у Казахстані на пошуках руд нікелю, золота, поліметалів і виконуючи геологічне картування. Там же в Семипалатинську викладав геологічні дисципліни в геологорозвідувальному технікумі (1964–1966).

З 1966 року працював у Чернігівському відділенні Українського державного геологорозвідувального інституту, де пройшов трудовий шлях від геолога до провідного наукового співробітника. Його науковий внесок складає понад 140 наукових праць з геології нафти і газу Дніпровсько-Донецької западини та десятки розробок, впроваджених у виробництво.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату Чернігівської РДА