back

День відкритих дверей для учнів Чернігівського району у військовій частині А2995

07 грудня 2017

Згідно Закону України «Про освіту», «Положення по допризовній підготовці юнаків», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2000 р. № 1770, наказу Міністерства освіти і науки України від 30.07.2015 року №826 «Про внесення змін до навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів ЗНЗ, на виконання програми предмета «Захист Вітчизни», затвердженої наказом МОН України від 30.07.2015 року №826 «Про внесення змін до навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів ЗНЗ»), з метою проведення заходів військово-патріотичної спрямованості зі шкільною молоддю Чернігівського району, формування позитивного іміджу Збройних Сил України, та формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок з предмета «Захист Вітчизни», активізації військово-патріотичної роботи у закладах загальної середньої освіти -30 листопада та 1 грудня учні 10-11 класів (всього 220 учнів) відвідали військову частину А 2995.

Для учнів було організовано екскурсію військовим містечком. Наші учні мали змогу познайомитись та поспілкуватись з військовими також оглянути організацію несення внутрішньої служби добового наряду та пропускного режиму, організацію внутрішнього порядку в казарменому приміщенні, організацію проведення спортивно-масових заходів у військовій частині, організацію надання медичної допомоги особовому складу з демонстрацією надання медичної допомоги, а харчоблок зустрів гостинно наших учнів, частували нас солдатським чаєм з бутербродами та печивом.

А у військовому містечку №48 нас чекала військова техніка, озброєння військовослужбовців Збройних Сил України, організація радіаційного, хімічного та біологічного захисту у військових частинах.

Також учні мали змогу познайомитись з новітніми засобами зв’язку та новітніми засобами розвідки, що знаходяться на озброєнні у Збройних Силах України.

Такий захід учням дуже сподобався, вони з радістю спілкувалися з військовослужбовцями, задавали питання та цікавилися військовою технікою.

Відділ освіти Чернігівської районної державної адміністрації дякує за організацію та проведення заходу військово-патріотичного спрямування зі шкільною молоддю оперативному командуванню “Північ” та військовослужбовцям військової частини А2995. Також освітяни Чернігівського району вітають всіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України!

Відділ освіти Чернігівської РДА