back

Повернення до рідного села

07 грудня 2017

На початку 2017 року, під час профілактичного виїзду Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в село Черниш, виявлено одиноку матір, яка нещодавно народила третю дитину. Родина частково була готова до опалювального сезону і мешкала в будинку, що потребував капітального ремонту.

В січні 2017 року жінку з дітьми влаштовано на тимчасове проживання до Чернігівського обласного центру матері і дитини «Батьки й дитина разом». За час перебування в даному закладі (10 місяців) жінка оволоділа навичками догляду за дітьми та їх розвитком, приготуванням їжі, плануванням сімейного бюджету. Фахівці із соціальної роботи сприяли в оформленні державних соціальних виплат на дітей з метою створення належних умов в помешканні, куди планувала повернутися родина.

Завдяки тісній співпраці Центру соціальних служб та Чернишської сільської ради проведено капітальний ремонт будинку, а саме: здійснена закупівля будівельних матеріалів, укріплена стіна, замінені пластикові вікна та двері, укріплений ганок, проведено внутрішній косметичний ремонт. Всі зусилля були направлені на створення кращих умов проживання родини та підвищення батьківського потенціалу.

В листопаді 2017 року родина повернулася до свого рідного села. Сподіваємося, що за цей період жінка усвідомила важливість бути відповідальною матір'ю для своїх дітей та не повторювати минулих помилок.

Чернігівський районний ЦСССДМ