back

30 травня 2012

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ

23.03.2012 № 158

Про затвердження стандартів надання послуг соціальної підтримки населенню за принципом „єдиного вікна”

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2012 року № 4959/0/1-12 та з метою впорядкування системи надання послуг соціальної підтримки населенню за принципом „єдиного вікна” та виїзної роботи „мобільного соціального офісу” НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

1.1. Стандарт надання послуги з призначення компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках, що мають центральне опалення.

1.2. Стандарт надання послуги з призначення пільги на придбання скрапленого газу особам, які мають право на пільги.

1.3. Стандарт надання послуги з призначення компенсації на придбання твердого та рідкого побутового палива особам, які мають право на пільги.

1.4. Стандарт надання послуги з призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

1.5. Стандарт надання послуги з призначення та виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України „Мати - героїня”.

1.6. Стандарт надання послуги з видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

1.7. Стандарт надання послуги з призначення щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій особі, яка здійснює догляд за інвалідом І групи або за особою, яка досягла 80-річного віку.

1.8. Стандарт надання послуги з призначення та виплати державної соціальної допомоги на догляд.

1.9. Стандарт надання послуги з призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам.

1.10. Стандарт надання послуги з призначення компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

1.11. Стандарт надання послуги з призначення та виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування.

1.12. Стандарт надання послуги з призначення та виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян.

2. Департаменту соціальних послуг (І. Тарабукіна) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Міністру соціальної політики Автономної Республіки Крим, начальникам головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Головного управління праці та соціального захисту населення Київської міської, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державних адміністрацій забезпечити моніторинг та контроль за дотриманням стандартів надання послуг соціальної підтримки населення за принципом „єдиного вікна”.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Збір та обробка персональних даних здійснюються відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».


Віце-прем’єр-міністр України - Міністр С. Тігіпко

________________________________________

Адреса: 14035, м. Чернігів, вул.Шевченка, 48

Телефон/факс: (0462) 67-66-02

Адреса електронної пошти: [email protected]

Технічна підтримка[email protected]