back

30 травня 2012

ПОЛОЖЕННЯ

про «лінію довіри» Головного управління юстиції у Чернігівській області


Затверджене наказом Головного управління юстиції у Чернігівській області 11.05.2012 № 293/1


1. «Лінія довіри» створена на базі Головного управління юстиції у Чернігівській області.

2. Робота «лінії довіри» базується на Конституції та законах України, актах Президента України і Кабінету Міністрів України, наказах Міністерства юстиції України, Положенні про Головні управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.06.2011 № 1707/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 червня 2011 року за № N 759/19497.

3. «Лінія довіри» створюється з метою запобігання проявам корупції та вчинення працівниками інших правопорушень, пов’язаних з корупцією, а також з метою ефективного інформування громадськості про діяльність територіальних органів юстиції Чернігівської області.

4. «Лінія довіри» діє за всіма напрямками роботи органів юстиції Чернігівської області з понеділка по п’ятницю з 9 до 12 години за телефонним номером: 60-49-28. Телефонний номер «лінії довіри» та режим роботи «лінії довіри» доводиться до відома населення через засоби масової інформації, а також розміщується на стендах територіальних органів юстиції Чернігівської області.

5. Отримання інформації проводиться головним спеціалістом відділу кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції у Чернігівській області, в посадові обов’язки якого входить проведення роботи по запобіганню і протидії корупції в органах юстиції Чернігівської області.

6. Отримана по телефону «лінії довіри» інформація фіксується в Журналі реєстрації інформації, отриманої по телефону «лінія довіри» за формою, наведеною у додатку 1 до цього Положення, або в Журналі реєстрації інформації, отриманої по телефону «лінія довіри» (анонімно) за формою, наведеною у додатку 2 до цього Положення. Після фіксації інформації начальник відділу кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції у Чернігівській області в письмовій формі доповідає про неї начальнику Головного управління юстиції у Чернігівській області.

7. За рішенням начальника Головного управління юстиції у Чернігівській області проводиться перевірка інформації, що надійшла по телефону «лінії довіри», визначеними ним працівниками Головного управління юстиції у Чернігівській області, а при необхідності - службове розслідування відповідно до Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2000 № 950.

8. За результатами перевірок працівниками Головного управління юстиції у Чернігівській області, які їх здійснювали, складаються довідки, які подаються на розгляд начальнику Головного управління юстиції у Чернігівській області для прийняття відповідних заходів реагування.

9. Про результати розгляду інформації, яка надійшла на «лінію довіри» (крім анонімної), Головне управління юстиції у Чернігівській області повідомляє заявника в строки, визначені Законом України «Про звернення громадян». Зазначене повідомлення готується працівниками Головного управління юстиції у Чернігівській області, які проводили відповідні перевірки інформації.

10. Документи щодо інформації, яка надійшла по телефону «лінії довіри», а також всі матеріали пов’язані з проведеними перевірками, зберігаються у відділі кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції у Чернігівській області.

11. Головним спеціалістом відділу кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції у Чернігівській області, в посадові обов’язки якого входить проведення роботи по запобіганню і протидії корупції в органах юстиції Чернігівської області, щороку аналізується робота «лінії довіри», результати якої розміщуються на сайті Головного управління юстиції у Чернігівській області.