back

Батьки, які відмовилися щеплювати своїх дітей, несуть персональну відповідальність за їх здоров'я

17 листопада 2017

На цьому наголосив голова райдержадміністрації Віктор Корж під час наради щодо розв'язання соціально економічних проблем району 13 листопада. В районі особлива увага приділена питанню вакцинації, адже це питання колективної безпеки від контрольованих інфекційних захворювань. Голова райдержадміністрації проінформував присутніх про зареєстрований в Чернігівській центральній районній лікарні випадок захворювання на кір дорослим чоловіком.

За словами лікарів чоловік знаходиться в лікарні, хвороба протікає без ускладнень, адже чоловік був щеплений. Ймовірня заразився у Києві. Проводиться огляд родини та людей, з ким контактував хворий.

Віктор Корж доручив провести додаткову роз'яснювальну роботу серед батьків нещеплених дітей щодо можливих наслідків та ускладнень від хвороби. Вакцинація - один з надійних способів захиститися від хвороби. При чому вакцинація не дає 100-відсоткової гарантії, що людина або дитина не захворіє, але вакцинація вберігає від летального випадку та ускладнень від хвороби, хвороба протікає у більш легкій формі. Вакцини у медичних закладах у достатній кількості.

Також обговорено питання контролю за якістю харчування дітей у школі. За інформацією начальника відділу освіти райдержадміністрації нарікань від батьків на якість харчування не надходило. Вартість залишилася поки що без змін.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату Чернігівської РДА