back

Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності відбулись у закладах освіти району

14 листопада 2017

Протягом жовтня–листопада 2017 року в усіх закладах освіти району проведено «Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності».

З метою ознайомлення учнів з життєво необхідними знаннями, вміннями, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації та розумінням дітьми важливості збереження власного життя і здоров’я протягом тижня класними керівниками були проведені заходи: виховні години «Життя - це наш безцінний скарб, тож не залиш його без барв» (5-9 класи), бесіди «Правила експлуатації побутових нагрівальних, електричних та газових приладів» (1-9 класи), години спілкування «Безпека на дорозі - безпека життя» та практичні вправи «Знай та виконуй правила дорожнього руху» для учнів початкових класів, загальношкільні інформаційні години на тему: «Надзвичайні ситуації».

В Хмільницькому НВК відбулася зустріч учнівського колективу з працівником Чернігівського РВ УДСНС Б.О.Федорко з питань запобігання нещасним випадкам. В Киселівському НВК організовано екскурсію до підрозділу ДСНС України в м. Чернігові з подальшим написання творчих робіт на тему «Героїчна професія – рятувальник». Учні Слабинської ЗОШ І-ІІІ ст. відвідали пожежну частину в м.Чернігів. В Пакульській ЗОШ І-ІІІ ст. організовано екскурсію до пожежно-рятувального підрозділу ДСНС в с.Пакуль.

В закладах освіти відбулися загальношкільні заходи відповідної тематики: лінійки «Цивільний захист – це не жарти, треба всім про нього знати!», «Про безпеку пам’ятай! Цінуй життя, в біду не потрапляй!», «Служба порятунку 101», «Правила поведінки з вибухонебезпечними предметами», «101. ДСНС. Небезпечні знахідки», «Завжди на посту» (вікторини, змагання, надання першої медичної допомоги, концертна програма).

В рамках тижня в усіх 26-х закладах освіти проведено спеціальні об'єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту на тему: «Дії керівного складу та працюючих і дітей в разі виникнення НС». До навчань залучено 504 працівників закладів освіти та 2682 учнів. Відпрацьовано документи для організації діяльності з питань цивільного захисту.

Організовано відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої медичної допомоги травмованим і потерпілим. Особливу увагу приділено практичним діям працівників закладів освіти та учнів при виникненні пожежі.