back

Дитинство без насильства

14 листопада 2017

18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Ця проблема не оминає жодну країну і потребує об'єднаних зусиль держави, громадських та міжнародних організацій, для протидії цьому злочину.

За даними Ради Європи кожна п'ята дитина страждає від різних форм сексуального насильства, що має довготривалі та руйнівні наслідки на все її життя. Серйозною проблемою є те, що діти не до кінця розуміють всю серйозність проблеми сексуальних домагань через брак інформації та відсутність належного сексуального виховання.

У 2007 році Україна підписала Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, взявши на себе відповідальність щодо здійснення заходів по запобіганню сексуальної експлуатації і насильства над дітьми.

13 листопада 2017 року психологом Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяною Гречко та волонтером Міжнародної громадської організації «Ла –страда» Богданою Караваєвою, серед учнів молодшої та старшої ланки Старобілоуської ЗОШ проведений інформаційно- профілактичний захід з метою попередження негативних явищ суспільства та розповсюджені серед дітей наклейки з номерами «горячих» ліній, куди можна анонімно звернутися за допомогою. По завершенню групового заходу психологом Центру надані індивідуальні консультування для учнів з даної теми.

Чернігівський районний центр соціальних служб
для сім'ї, дітей та молоді