back

Питання зменшення пожеж у житловому секторі на особистому контролі голови райдержадміністрації

09 листопада 2017

З настанням холодів та початком опалювального періоду почастішали випадки пожеж у житловому секторі.

08 листопада ц.р. голова райдержадміністрації Віктор Корж провів нараду щодо заходів із попередження пожеж в житловому секторі за участю начальника Чернігівського РВ ДСНС Володимира Гребельного, начальника Чернігівського РВ поліції ЧВП ГУ НП в Чернігівській області Романа Матвійчука, голів Киїнської, Новобілоуської, Терехівської сільських рад.

Голова райдержадміністрації висловив вневдоволення результатами роботи відповідних служб, адже хоть робота і проводиться - пожежі продовжують виникати, гинуть люди. З початку цього року через пожежі загинуло 6 людей.

За інформацією начальника Чернігівського РВ ДСНС Володимира Гребельного з початку цього року виникла 261 пожежа, за відповідний період минулого року - 204 пожежі. Найбільше пожеж виникло у Михайло-Коцюбинському - 34, 20 у Киїнці, 24 у Новому Білоусі, 21 у Іванівці. Працівниками районного відділу ДС НС постійно проводяться рейди, під час яких ведеться роз'яснювальна робота із населенням. З початку року проведено 508 таких рейдів.

Під час наради обговорені основні причини виникнення пожеж у житловому секторі та заходи по недопущенню виникнення пожеж у майбутньому. Серед основних причин загоряння необережне поводження із вогнем, вживання алкогольних напоїв та паління в приміщенні, яке в подальшому призводить до пожежі, несправне пічне опалення тощо.

За словами начальника Чернігівського РВ поліції ЧВП ГУ НП в Чернігівській області Романа Матвійчука дільничні працівники поліції не залишають без уваги неблагополучних осіб. Зокрема, навів приклад, коли у Кошівці Новобілоуської сільської ради внаслідок отруєння чадним газом загинула дівчина, що перебувала в будинку чоловіка, який звільнений з місць позбавлення волі. У день трагедії вранці до даного будинку навідався дільничний, який попередив про можливі наслідки. Проте вже після обіду сталася трагедія. Левова частина пожеж виникає саме внаслідок вживання спиртних напоїв та паління в приміщенні. Роман Матвійчук наголосив, що велику роль у даному питанні відіграє самосвідомість громадян, їх відповідальність перед собою та близькими.

За результатами наради доручено провести додаткові роз’яснення серед населення щодо правил пожежної безпеки, особливу увагу приділить неблагонадійним особам та сім’ям із дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату Чернігівської РДА