back

Медичні заклади у Киїнці та Боровиках із новою технікою

17 жовтня 2017

Медична галузь наразі знаходиться на етапі реформування, цей процес нелегкий та довготривалий, а от робота медичних закладів та їх працівників – щоденна й нелегка. З метою підвищення якості медичних послуг населенню районна влада постійно проводить певні заходи.

10 жовтня поточного року завідувач Киїнської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Марина Халімоненко отримала для роботи ноутбук. Гроші на сучасний гаджет виділила сільська рада, до того ж, проплатила ще певну суму для закупівлі медичного обладнання, на яке чекають незабаром. За словами завідувача амбулаторією - це неабияк полегшить роботу лікаря на селі.

Не менш радісною була подія й у Боровиках, де для місцевого молодого фельдшера Людмили Пильник головний лікар Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віктор Куниця та заступник голови райдержадміністрації Андрій Курданов привезли електровелосипед. Фінансово посприяв такій техниці Боровиківський сільський голова Юрій Дубина.

За словами головного лікаря КЗ «Чернігівський районний центр ПМСД» Віктора Куниці Боровиківський фельдшерський пункт обслуговує жителів семи населених пунктів, при цьому відстань до Лісного п’ять кілометрів, а до Дніпровської сімейної амбулаторії – десять. Велосипедом важко й довго добиратися, тому разом із сільським головою було вирішено придбати електротранспорт, який екологічно чистий та й їздить набагато швидше.

Завідувач фельдшерським пунктом місцева, у Боровиках працює рік. Громада зацікавлена у такому працівнику, тож робить усе, щоб медичний заклад у селі працював.

У приміщені замінено вікна на металопластикові, у планах капітальний ремонт ФП та встановлення сучасного паркана.

За матеріалами районної газети "Наш край"