back

Семінар-практикум для учителів історії та географії відбувся на базі Трисвятськослобідської школи

17 жовтня 2017

День захисника України – це прекрасна нагода зазирнути у сторінки історії та згадати не лише козацтво, а й усіх, хто нині покликаний захищати Батьківщину. Напередодні 14 жовтня Трисвятськослобідська школа долучилася до вшанування цього визначного для укранців свята. На базі навчального закладу відбулося засідання школи молодого вчителя суспільних наук (історії та правознавства).

Педагог Світлана Зубрицька продемонструвала показовий урок історії у 8 класі на тему «Виникнення козацтва та перших січей». Діти та гості отримали змогу заглибитись в історію та культурні особливості доби козаччини шляхом перегляду мультимедійних презентацій, документальних фільмів, роботи з картою та виконання цікавих дослідницьких завдань. Учні виявили зацікавленість та активність на уроці.

Також цього дня молоді вчителі географії та члени творчої групи в рамках семінару мали змогу вивчити педагогчний досвід Ярини Кравченко на уроці в 7 класі (тема – «Закономірності формування материків та океанів»). Вчитель застосувала різноманітні прийоми роботи з ІКТ, вправно поєднуючи їх з інтерактивними методами навчання, зокрема, іграми «Ланцюжок», «Так – ні» та ін.

Яскравим завершенням шкільного дня став виховний захід до Дня захисника України, який підготували учні 11 класу. Педагог-організатор Оксана Шевченко підготувала чудове музично-пісенне оформлення в дусі традицій української народної пісні, а хореограф Лілія Акуленко вразила гостей танцювальними постановками. Школярі та колеги-вчителі отримали неабияке задоволення та відчули себе частиною цього українского патріотичного свята.

Відділ освіти Чернігівської РДА