back

Зміни до порядку надання субсидії

20 вересня 2017

1. Період врахування доходів для призначення субсидії.

Постановою КМУ від 18.08.2017 р. № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено врахування доходів для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за два квартали, що передують місяцю, попереднього до місяця, з якого призначається субсидія. У жовтні призначення субсидії на опалювальний період буде проводитись на підставі доходів за перше півріччя 2017 року.

2. Призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг.

При призначенні субсидії на наступний термін відтепер враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340,00 грн.).

3. Інші зміни.

Передбачено, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та за місцем її фактичного проживання. Зобов’язано отримувача субсидії інформувати протягом місяця про закінчення терміну реєстрації місця перебування. Врегульовано питання призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна.

4. Виплата частини невикористаних коштів субсидії на опалення та субсидії на тверде паливо і скраплений газ членам сім’ї.

Надано можливість у разі смерті особи, якій було призначено субсидію, виплачувати готівкові кошти субсидії на придбання твердого палива та частину невикористаної суми субсидії на індивідуальне опалення одній із осіб, з урахуванням яких субсидія розраховувалася.

5. Зміни до соціальних нормативів.

Постановою КМУ від 26.04.2017 р. № 300 внесено зміни до постанови КМУ від 06.08.2014 р. № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» в частині встановлення соціальної норми житла для домогосподарств, що складаються з однієї-двох непрацездатних осіб у розмірі 75 кв. м. на домогосподарство, якщо опалювальна площа менша 75 кв.м., то на фактичну площу.

Використання природного газу:

- для індивідуального опалення - 5,0 куб. м. на 1 кв. м. опалювальної площі на місяць в опалювальний період;

- для газової плити – 5, 4 куб. м.;

- для газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. м.

Використання електроенергії для індивідуального опалення – 51 кВт на 1 кв. м. опалювальної площі;

Використання теплової енергії для централізованого опалення 0,0431 Гкал на1 кв. м. опалювальної площі.

Управління соціального захисту
населення Чернігівської РДА