back

ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ТАБЛИЦІ 5 ДОДАТКУ 4 (ЗВІТ — ЄСВ)

15 вересня 2017

Чернігівське об’єднане управління Пенсійного фонду України звертає увагу всіх страхувальників на важливість заповнення інформації у таблиці 5 Звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Інформація з даної таблиці призначена для реєстрації осіб у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, і саме ці відомості, заносяться до персональної облікової картки застрахованої особи, яка відображає кількість відпрацьованих особою календарних днів за відповідний місяць. Ці дані будуть необхідні застрахованій особі в майбутньому при призначенні пенсії та інших соціальних виплат.

Таблиця 5 Додатку 4 подається страхувальником, якщо протягом звітного періоду:

• було укладено або розірвано трудовий договір (цивільно-правовий договір, крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою — підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців) із застрахованою особою;

• особі надано відпустку по догляду за дитиною від трирічного віку до досягнення нею шестирічного віку;

• особі надано відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

• особі надано відпустку по вагітності і пологах.

У разі, коли за даними страхувальника протягом звітного періоду не було зафіксовано фактів укладання та розірвання трудових угод (цивільно-правового договору), надання відповідної відпустки, Таблиця 5 Додатка 4 не формується та до фіскальної служби не надається.

Слід зауважити, що якщо роботодавцем правильно буде подаватись звітність, тим більш впевнено буде себе почувати кожний найманий працівник у майбутньому.

Консультації з питань ведення Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (Таблиць 5-9 Додатку 4) можна отримати у спеціалістів Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України за телефоном: (0462) 675-670.

Відділення ПФУ У Чернігівському районі