back

У Халявині відкрито меморіальну дошку загиблому в АТО Смирнову Павлу Юрійовичу

04 вересня 2017

31 серпня 2017 року у селі Халявин відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Смирнову Павлу Юрійовичу, випускнику Халявинської школи школи, який загинув у квітні цього року при виконанні бойового завдання у зоні проведення АТО.

На заході були присутні голова районної державної адміністрації Віктор Корж, голова районної ради Олександр Ларченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Маханькова, голова комісії районної організації ветеранів по роботі з ветеранами АТО Віктор Зеляк, голова районної організації ветеранів АТО Сергій Левченко, мати Смирнова Тетяна Юріївна, батько Смирнов Юрій Олексійович, ветерани та побратими з АТО.

Павло Юрійович народився 08 липня 1989 у с. Полуботки Чернігівського району Чернігівської області. Старший солдат, номер обслуги зенітно-кулеметного відділення 550-ї окремої радіолокаційної роти, в/ч А3547 (Чернігів), 138-ї радіотехнічної бригади. Був відряджений до 72-ї ОМБр у зону АТО. По закінченні Халявинської школи працював у шкільній бібліотеці. 6 липня 2015 року підписав контракт на військову службу у в/ч А3547. 22 квітня 2017 року близько 22:00 дістав тяжке поранення у живіт внаслідок мінометного обстрілу позицій поблизу смт Верхньоторецьке (Ясинуватський район Донецька область). Помер у шпиталі міста Торецька від поранення і втрати крові. Похований у с. Полуботки. Залишились батьки і молодший брат, який служив разом із Павлом.

Указом Президента України №161/2017 від 13 червня 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Пам’ять героя вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Відділ освіти Чернігівської РДА,
фото районної газети "Наш край"