back

Ознайомлення з ТОВ "Агрофірма "Товстоліс"

21 серпня 2017

Станом на 21 серпня ранні зернові та зернобобові культури в районі зібрані на площі 19,8 тис. га (93 % прогнозованих обсягів). Намолочено близько 78 тис. тонн зерна, середня урожайність складає 39,2 ц/га.

З ходом збиральної компанії в районі 18 серпня ознайомились перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Корж та директор Департаменту агропромислового розвитку Юрій Павлішин, відвідали ТОВ «Агрофірму «Товстоліс».

Разом із керівником господарства Олександром Коров’яковським посадовці оглянули поля, щойно відремонтовані зернові склади.

Підприємство займається вирощуванням зернових, бобових та олійних культур. Активно впроваджує сучасні технології у виробництві, наразі будується зернова сушарка, яка працюватиме на рослинних рештках (солома).

Господарство невелике, проте працює у напрямку реалізації зерна з багатьма пертнерами по всій Україні. Крім того, надає значну фінансову підтримку закладам соціальної сфери. В поточному році за підтримки підприємства проведено ямковий ремонт дороги Терехівка-Чернігів та вулиць села Товстоліс. Разом з фермерськими господарствами (ФГ «Берізка», ФГ «Час», ФГ «Володимир»), які здійснюють виробничу діяльність в межах адміністративної території Теріхівської сільської ради відремонтовані дороги в с. Терехівка.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації