back

Стан пожежної безпеки в районі обговорили на нараді

26 липня 2017

24 липня поточного року відбулась нарада при голові райдержадміністрації щодо пожежної безпеки в екосистемі та покращення взаємодії відповідальних органів на території району. В обговоренні даного питання брали участь начальник Чернігівського районного відділу У ДСНС України у Чернігівській області Володимир Гребельний, начальник Чернігівського районного відділення поліції ЧВП ГУНП в Чернігівській області Роман Матвійчук та відповідальні працівники райдержадміністрації.

За інформацією Володимира Гребельного стан пожежної безпеки на території району, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, викликає занепокоєння. Основними причинами виникнення пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи (особливо в екосистемі).

Відповідно до статті 4, п. 2 статті 19 Кодекс цивільного захисту України та статей 26, 36, 38 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» забезпечення цивільного захисту на відповідній території відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування. Деякі посадові особи не виконують в повному обсязі повноваження відповідно до чинного законодавства, що призводить до фінансових втрат (протягом поточного року прямі збитки від пожеж становить понад 2 мільйони гривень) та навіть людських жертв.

Виконавчими комітетами деяких сільських, селищних рад приділяється недостатня увага інформаційно – роз’яснювальній роботі щодо правил пожежної безпеки серед населення та надання допомоги спеціалізованим службам у виявлені винуватців пожеж.

Голова райдержадміністрації Віктор Корж акцентував увагу на необхідності якісного виконання чинного законодавства, особливу увагу приділяти безпеці життєдіяльності населення, а саме Кодексу цивільного захисту України, розпоряджень, доручень голови райдержадміністрації та рішень комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Підсумки наради підбив голова райдержадміністрації Віктор Корж та дав відповідні доручення.

За інформацією спеціаліста з питань
цивільного захисту Чернігівської РДА