back

Сучасні технології – нові можливості: реєстр застрахованих осіб

21 липня 2017

Одне з найважливіших досягнень Пенсійного фонду України — модернізація реєстру застрахованих осіб, який є головним ядром усіх технологічних перетворень останнього часу. Цей реєстр, який є частиною загального Реєстру державного соціального страхування, Пенсійний фонд започаткував згідно із законодавством ще 1998 року.

Сьогодні реєстр застрахованих осіб має зовсім інший вигляд. Після модернізації, котру здійснили фахівці Пенсійного фонду, всі відомості про кожну застраховану особу (працівників, пенсіонерів та одержувачів виплат із соціального страхування) було об’єднано в картку застрахованої особи. У ній містяться всі актуальні персональні дані про громадянина, а також про документи, які він має. Зокрема, про видачу йому пенсійного посвідчення, свідоцтва соціального страхування, їх заміну в разі втрати тощо. Водночас у кожній картці застрахованої особи систематизовано всі відомості про страховий стаж і заробітну плату починаючи з 2000 року.

Нововведенням також є те, що в реєстрі містяться всі дані пенсійної справи людини, зокрема електронної.

Модернізований реєстр — це загальне спрощення надання послуг у системі пенсійного забезпечення й соціального страхування. Це і прозорість, і посилення контролю над використанням коштів Пенсійного фонду, інших фондів соціального страхування. Це створення умов для електронного обліку трудових відносин, а отже, й легалізації зайнятості, детінізації зарплати. І, звісно, це передумови для скорочення адміністративних видатків Пенсійного фонду, зокрема зменшення паперового документообігу.

А головне — можливість постійного вдосконалення надання послуг для громадян.

Кожна особа індивідуально має можливість зручно і оперативно через Інтернет отримувати інформацію з реєстру застрахованих осіб після відповідної реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для подачі заяви для реєстрації на веб-порталі потрібно звернутись до Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Мешканці міста Чернігова можуть звернутися за адресою: 14005, м. Чернігів, проспект Миру, буд. 44, каб. 123.

Мешканці Чернігівського району Чернігівської області – за адресою: 14020, м. Чернігів, вул. Шевченка, буд. 162, каб. 104.

Мешканці Куликівського району Чернігівської області – за адресою: 16300, Чернігівська обл., смт. Куликівка, вул. Миру, буд. 67, каб. 14.

Мешканці Менського району Чернігівської області – за адресою: 15600, Чернігівська обл., м. Мена, вул. Титаренка Сергія, буд. 18, каб. 7.

За інформацією Чернігівського сектору обслуговування громадян Чернігівського об'єднаного управління ПФУ