back

Проблемні сімї під контролем

14 липня 2017

12 липня 2017 року відбувся виїзд в села Роїще та Халявин з метою перевірки умов утримання та виховання дітей в сім’ях, що перебувають в складних життєвих обставинах. Комісія в складі начальника служби у справах дітей Анатолія Усика, начальника відділу соціальної роботи центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Оксани Булах, інспектора ювенальної превенції Наталії Барбаш та представників місцевої влади відвідала проблемні сім'ї.

За результатами перевірки в селі Халявин виявлені діти, які перебували вдома з нетверезою бабусею, в антисанітарних умовах, з обмеженою кількістю продуктів харчування. За допомогою сусідів знайшли їх матір. Родина направлена в лікарню для подальшого влаштування в соціальний заклад. В селі Роїще розшукали жінку з іншого району, що залишила новонароджену двійню та подалась влаштовувати особисте життя. В результаті спільних зусиль жінку зобов’язали вирішити питання щодо подальшої долі свої дітей.

З батьками проведена відповідна робота: надані соціальні послуги та складені адміністративні протоколи представником ювенальної превенції. Батькам наголошено про необхідність утримання помешкання, в якому проживають діти, в належному санітарному стані, про забезпечення дітей раціональним харчування та посилення контролю за їх поведінкою під час літніх канікул.

Чернігівський районний ЦСССДМ