back

Спалахів кору на сьогодні в районі не зафіксовано

11 липня 2017

Про це повідомив головний лікар КЗ "Чернігівський районний центр ПМСД" Віктор Куниця під час наради щодо розв'язання соціально-економічних проблем району 10 липня, яку провів голова райдержадміністрації Віктор Корж. За інформацією медиків в районі щеплено 72% дітей віком 1 року, і 68% - діти віком 6-ти років.

На теперішній час кір залишається однією з найбільш поширених інфекційних хвороб, що передаються повітряно-крапельним шляхом, але поширенню яких можна запобігти завдяки вакцинації. За словами головного лікаря КЛПЗ "Чернігівська центральна районна лікарня" Дмитра Руденка щеплені діти або взагалі не хворіють, або хворіють в легкій формі. А от щодо нещеплених діток - ситуація зовсім інша.

Серед тяжких ускладнень кору найчастіше спостерігаються пневмонія, енцефаліт та ураження очей, що може призводити до втрати зору. Смертність від цієї хвороби коливається від 1 до 5% та більше в залежності від регіону виникнення.

На даний час заклади охорони здоров’я області забезпечені вакциною проти кору, краснухи та епідпаротиту в достатній кількості. Щеплення проводяться після огляду лікаря при відсутності протипоказань.

Також на нараді обговорили підготовку закладів бюджетної сфери до нового опалювального періоду, питання контролю та підготовки необхідного пакету документів для реалізації проектів по ДФРР, контролю за дозвіллям молоді, збирання сільськогосподарськими підприємствами врожаю тощо.

Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю апарату РДА